You are here

Παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις στο νέο αναπτυξιακό

04/08/2003 11:19
Παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις όσον αφορά στη σύνδεση του ποσού της επιχορήγησης με τον αριθμό των θέσεων απασχόλησης θα προβλέπεται στο νέο αναπτυξιακό νόμο για τις επενδύσεις πάνω από 30 εκατ. ευρώ, με στόχο τη δημιουργία και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων.

Ειδικότερα, για την ίδρυση νέων μεταποιητικών μονάδων ενισχυμένου κόστους επένδυσης πάνω από 30 εκατ. ευρώ και όταν το ανά δημιουργούμενη νέα θέση απασχόλησης επενδυόμενο κεφάλαιο υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ παρέχεται η συνολική προβλεπόμενη επιχορήγηση και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων εφόσον δημιουργούν 150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον.

Επίσης, θα παρέχεται η συνολική προβλεπόμενη επιχορήγηση και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού κατά παρέκκλιση των περιορισμών στις παρακάτω περιπτώσεις:

- Για την ίδρυση νέων μεταποιητικών μονάδων παραγωγής αποκλειστικά νέων προϊόντων ή και προϊόντων εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας.

- Για την ίδρυση νέων μεταποιητικών μονάδων από επενδυτικούς φορείς στο μετοχικό ή στο εταιρικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχουν είτε άμεσα είτε με εταιρίες των οποίων κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων επιχειρήσεις που ασκούν μεταποιητική δραστηριότητα εκτός Ελλάδας.