You are here

Συνεδριάζει η ΕΝΠ για τα επιτόκια

08/05/2003 10:20
Στη δημοσιότητα «δειγματοληπτική» έρευνα για την μετάβαση Ε/κ στα κατεχόμενα

Συνέρχεται από το πρωί σε τακτική μηνιαία συνεδρία υπό την προεδρία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας για να αποφασίσει επί της επιτοκιακής πολιτικής. Στις 11.30 πμ θα συνέλθει για να ενημερωθεί για τις αποφάσεις της ΕΝΠ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤ.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη της συνεδρία, η ΕΝΠ αποφάσισε τη μείωση κατά 0,5%, δηλαδή στο 4,5%, του βασικού επιτοκίου διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (Lombard), ενώ ο Διοικητής της ΚΤ ανακοινώνοντας την απόφαση της ΕΝΠ «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για την συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την ανάγκη για «αυξημένη» δημοσιονομική πειθαρχία.

Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση - στις 12.45 μμ - των αποφάσεων της ΕΝΠ, θα δοθεί δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία «δειγματοληπτικής» έρευνας που διεξήγαγε ιδιωτικό κολέγιο για λογαριασμό της ΚΤ και αφορά τους Ε/κ που μετέβησαν στις κατεχόμενες περιοχές.

Του Κυριάκου Κυριακίδη