You are here

BOC: Έχουμε την καλύτερη πιστοληπτική διαβάθμιση σε Ελλάδα - Κύπρο

30/12/2002 23:12
Η πιστοληπτική διαβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου παραμένει η καλύτερη από όλες τις Ελληνικές και Κυπριακές Τράπεζες που αξιολογήθηκαν από τους Fitch, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η Τράπεζα Κύπρου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε όπως αναφέρεται, με αφορμή δημοσιεύματα στον Κυπριακό Τύπο και άλλα Μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζεται παράλληλα ότι ο Οίκος Αξιολόγησης Fitch, στην Έκθεσή του ημερομηνίας 24 Δεκεμβρίου, 2002 διατηρεί την πιστοληπτική διαβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου στο Α (Μακροπρόθεσμη) και F1 (Βραχυπρόθεσμη), με την προσθήκη ότι «η διαβάθμιση θα είναι υπό παρακολούθηση με αρνητικό ορίζοντα» (Rating watch negative). Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και από τον οίκο Moody’s τον Μάρτιο του 2001, σημειώνει η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου.

«Σημειώνεται επίσης ότι η πιστοληπτική διαβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου παραμένει η καλύτερη από όλες τις Ελληνικές και Κυπριακές Τράπεζες που αξιολογήθηκαν από τους Fitch» προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Είναι γεγονός ότι πάρα πολλές τράπεζες διεθνώς έχουν υποβαθμιστεί από τους οίκους αξιολόγησης λόγω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, πράγμα που δεν συνέβηκε για την Τράπεζα Κύπρου ούτε από τους Fitch ούτε από τους Moody’s».

Του Κυριάκου Κυριακίδη