You are here

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την σύλληψη Λ. Κυπριανού (2)

15/10/2002 14:58

- Δηλώσεις Μάριου Κληρίδη – Παύλου Σαββίδη

- Οι 7 κατηγορίες της ΕΚ προς GLC


Πέπλο μυστηρίου επικρατεί μέχρι αυτή την ώρα αναφορικά με τους λόγους της σύλληψης του Λυκούργου Κυπριανού, καθώς και με τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Εκτελεστικό πρόεδρο της Global Consolidator (πρώην L.K. Globalsoft). Παράλληλα Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου αποφασίζουν σήμερα για το κατά πόσον θα συνεχισθεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας στο ΧΑΚ ή θα διαγραφεί.

Τόσο ο πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς, Μάριος Κληρίδης όσο και ο πρόεδρος του συμβουλίου του ΧΑΚ, Παύλος Σαββίδης αλλά και οι αστυνομικές αρχές, αρνήθηκαν μέχρι στιγμής να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο για τους λόγους της σύλληψης του Λυκούργου Κυπριανού. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΚ, Μάριος Κληρίδης, ο οποίος ήταν ενήμερος για την σύλληψη Κυπριανού, αρνήθηκε επίμονα να πει το παραμικρό παρά την «πολιορκία» που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους. Ο Μάριος Κληρίδης παρέπεμψε τα ΜΜΕ στην Γενική Εισαγγελία για σχετική ενημέρωση αφήνοντας ωστόσο σαφώς να νοηθεί ότι οι λόγοι της σύλληψης του Εκτ. προέδρου της Global σχετίζονται άμεσα με τις προ έτους καταγγελίες της Κεφαλαιαγοράς εναντίον της εταιρείας. (σχετική ενημέρωση στο τέλος της είδησης)

«Εγώ κάνω ορισμένες έρευνες και τις στέλνω στην εισαγγελία. Το τι κάνει από εκεί και πέρα η εισαγγελία είναι δικό της θέμα», ανέφερε στα απανωτά ερωτήματα των δημοσιογράφων ο Μάριος Κληρίδης, διευκρινίζοντας ότι οι καταγγελίες της Κεφαλαιαγοράς δεν σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το έργο της διερευνητικής επιτροπής. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΧΑΚ, Παύλος Σαββίδης, δήλωσε πριν από λίγο ότι σε συνεννόηση με την ΕΚ θα αποφασισθεί αργότερα σήμερα κατά πόσο θα συνεχισθεί η διαπραγμάτευση της μετοχής Global στο πάτωμα, «κατά πόσο επηρεάζει η σύλληψη του Λυκούργου Κυπριανού την εταιρεία ή κατά πόσο θα διαγραφεί». Διευκρίνισε πάντως ότι σχετική ανακοίνωση θα σταλεί αύριο πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίας. Ερωτηθείς κατά πόσο η αστυνομία είχε έρθει σε συνεννόηση με το συμβούλιο του ΧΑΚ, ώστε η σύλληψη Κυπριανού να γίνει μετά την λήξη της σημερινής συνεδρίας, ο κ. Σαββίδης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια συνεννόηση. «Εμείς το μάθαμε από τα ΜΜΕ», πρόσθεσε.

Τέλος σε ερώτηση κατά πόσο αυτό δημιουργεί θέμα κακής συνεννόησης μεταξύ ΧΑΚ – Αστυνομίας, ο κύριος Σαββίδης σημείωσε ότι «η αστυνομία έκανε την δουλειά της, το ΧΑΚ και η Κεφαλαιαγορά το ίδιο» προσθέτοντας ότι το χρηματιστήριο λαμβάνει αποφάσεις σύμφωνα «με τα γεγονότα όπως διαδραματίζονται και εξελίσσονται. Εμείς πάντα ενεργούμε για την προστασία του επενδυτικού κοινού», είπε.

Οι δηλώσεις Μ. Κληρίδη και Π. Σαββίδη έγιναν στο περιθώριο της Διάσκεψης Τύπου που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών και ο Δημήτρης Τσιμπανούλης για το blue-print.

Η ανακοίνωση της Κεφαλαιαγοράς ημερομηνίας 19 Δεκεμβρίου 2001 αναφορικά με την εταιρεία Global μπορεί να βρεθεί στο αρχείο της STOCKWATCH.

Του Κυριάκου Κυριακίδη