You are here

Πέρασε στην αντεπίθεση ο Παύλος Σαββίδης

02/10/2002 21:11
Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Παύλος Σαββίδης, με αφορμή τις επικρίσεις που διατυπώνονται εναντίον του σε σχέση
με την εμπλοκή του σε δημόσιες εταιρίες πριν να διορισθεί πρόεδρος του συμβουλίου του ΧΑΚ.

Παραθέτοντας στοιχεία και γεγονότα ο πρόεδρος του συμβουλίου του χρηματιστηρίου σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης, όπως είπε, της ενορχηστρωμένης και συκοφαντικής εκστρατείας που γίνεται εναντίον του τις τελευταίες ημέρες, έστρεψε το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα το 1992, τότε που ήταν υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων όταν είχε υποβάλει ως γνωστό την παραίτηση του και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι και τότε και σήμερα αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, γι αυτό και δέχεται, όπως είπε, πισώπλατη επίθεση.

Απαντώντας ειδικά στα περί εμπλοκής του σε δημόσιες εταιρείες ο κύριος Σαββίδης σημείωσε ότι από τις 26 Μαρτίου παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις που κατείχε σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες. Διευκρίνισε σε σχέση με την εταιρεία Σταύρος Δημοσθένους Λτδ, στην οποία δεν κατείχε εκτελεστική
θέση, υπέβαλε παραίτηση την ίδια μέρα του διορισμού του στη θέση του προέδρου του ΧΑΚ. Όσον αφορά στην διεξαγωγή έρευνας εναντίον της εταιρείας Drake, της οποίας υπήρξε στέλεχος, σημείωσε ότι το πρωί επικοινώνησε με τη Γενική Εισαγγελία και πήρε διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής οτιδήποτε μεμπτό.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν θέλησε να κατονομάσει τα πρόσωπα που τον πολεμούν. Απλά απάντησε ότι αν το κρίνει μελλοντικά αναγκαίο θα αποκαλύψει και πρόσωπα και καταστάσεις.

Σχολίασε όμως και τις δηλώσεις βουλευτών περί υποβολής παραίτησης του για λόγους ευθιξίας τονίζοντας ότι όταν χρειάσθηκε το 1992 να υποβάλει την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας το έπραξε αμέσως. Σήμερα, πρόσθεσε, δεν εγείρεται ένα τέτοιο θέμα.

"Ξέρω πολλά πράγματα από το προσκήνιο αλλά και από το παρασκήνιο" σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του συμβουλίου του Χρηματιστηρίου.