You are here

Τύπος: Πόλεμος για το πόρισμα

07/06/2002 08:37
Διαστάσεις «πολέμου» μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προσλαμβάνει η αντιπαράθεση γύρω από το πόρισμα της βουλής για τα γεγονότα στο ΧΑΚ. Οι τίτλοι στα σχετικά ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου, που προβάλλει το θέμα και σήμερα στα πρωτοσέλιδα, μιλούν από μόνοι τους: «Κτυπήματα κάτω από τη μέση» - «Διασταυρωμένα πυρά για το πόρισμα» - «Σκληρή αντιπαράθεση Παπαπέτρου – Τάσσου».

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στην πρώτη σελίδα και υπό τον τίτλο «Παπαπέτρου: Κρύβεστε Τάσσος: Είστε κακόβουλος» γράφει ότι χοντραίνει το προεκλογικό παιγνίδι με αφορμή το πόρισμα για το ΧΑΚ.

Στο ένθετο «Οικονομία» και υπό τον τίτλο ««Κτυπήματα κάτω από τη μέση» γράφει ότι η εμπλοκή Μαρκίδη και Τάσσου παραπέμπει στις προεδρικές, παρουσιάζει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου με τις οποίες κατηγόρησε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως αναφέρει, το Νομοθετικό Σώμα, «φωτογραφίζοντας» σε αρκετές περιπτώσεις τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ για αρκετά από τα κακώς έχοντα στην κυπριακή κεφαλαιαγορά. Καταγράφει επίσης, τους εκατέρωθεν σκληρούς χαρακτηρισμούς που αντάλλαξαν Μιχάλης Παπαπέτρου και Τάσσος Παπαδόπουλος.

Αλλού, γράφει ότι ανοίγει και δεύτερο μέτωπο αντιπαραθέσεων αναφορικά με το ρόλο των επενδυτικών εταιριών.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον υπέρτιτλο «Κορυφώνεται η ένταση για το πόρισμα» καταγράφει επίσης όλο το σκηνικό της χθεσινής μέρας με την μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – κομμάτων αντιπολίτευσης. Αναφέρεται επίσης, στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Χρηματιστών με την οποία απορρίπτουν ως αόριστους τους εναντίον των χρηματιστών βαρύτατους χαρακτηρισμούς, που καταλογίζονται στο πόρισμα. Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης, ότι ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ζήτησε επίσημα να του παραδοθεί το πόρισμα των δύο επιτροπών της Βουλής.

Αλλού, αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρόέδρου του ΧΑΚ και τονίζει το σημείο που περιέχεται στη δήλωση «οι επιτήδειοι και οι κολάσιμες πράξεις να τιμωρηθούν».

Η εφημερίδα «Αλήθεια» δίνει εκτενέστατη προβολή στο όλο θέμα, αφού στην πρώτη σελίδα τα δύο βασικά θέματα ασχολούνται με τις διαστάσεις που προσλαμβάνει. Υπό τον τίτλο «Διασταυρωμένα πυρά για το πόρισμα» μιλά για αντεπίθεση Παπαπέτρου και δυσφορία Χριστόφια – Πουργουρίδη, ενώ το δεύτερο θέμα ασχολείται με την επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά του προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσου Παπαδόπουλου. Υπό τον τίτλο «Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Τάσσου» ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση αποκάλυψε την εμπλοκή του στα όσα σημειώθηκαν στο ΧΑΚ την περίοδο 1999-2000, ενώ όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας.

Στο ένθετο «Οικονομική» η εφημερίδα «Αλήθεια» ασχολείται με τη δήλωση του προέδρου του ΧΑΚ Παύλου Σαββίδη, αναφορικά με το πόρισμα της Βουλής, ενώ αλλού, γράφει ότι πονοκέφαλο προκαλούν στις χρηματιστηριακές αρχές οι πωλήσεις πακέτων.