You are here

Μέρες '99 στη Wall St.

08/05/2002 19:10
Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της CISCO έδωσαν το πράσινο φως για την εισβολή των ταύρων στην Wall Street με αποτέλεσμα και οι τρεις βασικοί Αμερικανικοί δείκτες να καταγράψουν τα μεγαλύτερα φετινά τους κέρδη.

Την σημερινή κούρσα οδήγησαν οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας που ανέβασαν τον Nasdaq στις 1,696 μονάδες και στο +7.78%! Μεγάλα κέρδη παρουσίασαν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει άνοδο 307 μονάδων ή 3.1%, μια από τις μεγαλύτερες ανόδους της ιστορίας του και τον S&P 500, που αποτελεί το 70% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, να σημειώνει κέρδη 3.75%.

Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίας η CISCO ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Τα κέρδη ήταν επίσης μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα περσινά, ενισχύοντας την άποψη ότι τα χείριστα για τον κλάδο έχουν περάσει. Στις προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία επισημαίνει, ωστόσο, ότι η ζήτηση προϊόντων τεχνολογίας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Τα κέρδη του τριμήνου αυτού αναμένεται να είναι παρόμοια με τα περσινά «με πιθανή αύξηση προς τα πάνω».