You are here

Τύπος: Aremisoft και Φορολογικό στον Οικονομικό τύπο

28/03/2002 08:44
Aremisoft, Φορολογικό και η εικόνα του χρηματιστηρίου είναι οι ειδήσεις που ξεχωρίζουν από τον σημερινό οικονομικό τύπο.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει στο κύριο του θέμα δηλώσεις για τη Φορολογική μεταρρύθμιση, του υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη. Υπό τον τίτλο «Τάκης: Έχασε την ουσία η αντιπολίτευση» γράφει ότι ο υπουργός αφήνει αιχμές για τη στάση που τηρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο φορολογικό και σημειώνει την δέσμευση της Βουλής έναντι της ΕΕ και του Λεοπόλτ Μάουρερ, ότι το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης θα ολοκληρωνόταν στις 31 Μαρτίου.

Αλλού, γράφει ότι οι Βρυξέλλες «ενέκριναν» την πρόταση της κυβέρνησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» προβάλλει στο κύριο θέμα την πορεία και την εικόνα που παρουσιάζει η κυπριακή χρηματαγορά. Υπό τον υπέρτιτλο «Βλαβερός ο συντηρητισμός των εταιριών» παρουσιάζει δηλώσεις χρηματιστών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η τάση υπερσυντηρητισμού στις εταιρίες οι οποίες θεωρούν χαμένη χρονιά το 2001, τις κάνει να είναι «σφιγμένες», με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να μην παρουσιάζονται θετικά στοιχεία στη χρηματιστηριακή αγορά.

Αλλού, γράφει ότι μέχρι αύριο θα είναι έτοιμες οι θέσεις των συντεχνιών, στο θέμα της μετατροπής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε εταιρία.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» ασχολείται στο κύριο του θέμα με την υπόθεση της Aremisoft. Υπό τον τίτλο «Κατηγορητήριο εναντίον του Ρ. Πογιατζή για την υπόθεση της απάτης με μετοχές της Aremisoft» γράφει αμερικανοί εισαγγελείς προσπαθούν να εντοπίσουν στην Κύπρο τον πρώην πρόεδρο της εταιρίας Ρόη Πογιατζή προκειμένου να του επιδώσουν κλήση για να εμφανιστεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Αλλού γράφει, ότι εξέπληξε στο ντεμπούτο της χθες στο ΧΑΚ η εταιρία A&P Enterprises (Pepsi Cola), καταγράφοντας σημαντικά κέρδη που έφθασαν το 18,6%.