You are here

Η Κύπρος συνδράμει στη πορεία της Βουλγαρίας προς την ΕΕ

15/03/2002 14:15
Στις προσπάθειες της Βουλγαρίας για εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο, συνδράμει και η Κυπριακή Δημοκρατία. Για το σκοπό αυτό βρίσκεται στην Κύπρο η υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μaglina Κuneva η οποία είχε συνάντηση το πρωί με τον Επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, Γιώργο Βασιλείου.

Γνωρίζοντας την καλή πορεία της Κύπρου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ύστερα από την συνάντηση ο κ. Βασιλείου, «ήθελαν να πληροφορηθούν τους ρυθμούς, την μεθοδολογία και την τακτική και να ανταλλάξουν εμπειρίες» από την πορεία εναρμόνισης της Κυπριακής Πολιτείας.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μaglina Κuneva, που έχει ρόλο ανάλογο με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του κ. Βασιλείου, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση της από τα αποτελέσματα της δίωρης και πλέον συνάντησης.

Όπως δήλωσε στην Stockwatch, ο Γιώργος Βασιλείου, παρόλο που η Βουλγαρία δεν ανήκει στην ομάδα των υποψηφίων χωρών, για την επόμενη φάση της διεύρυνσης, «έχει πάρει πολύ αποφασιστικά μέτρα και προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς. Το γεγονός είναι ότι στις Βρυξέλλες ακούγονται τα καλύτερα λόγια για το τρόπο που εργάζεται», σημείωσε ο κ. Βασιλείου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «SW» ο Επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, τόνισε ότι η συνδρομή της Κύπρου στην προσπάθεια που καταβάλλει η Βουλγαρία στην ευρωπαϊκή της πορεία, θα συμβάλει αναπόφευκτα και στην σύσφιξη και των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στα τέσσερα κεφάλαια που παραμένουν ανοικτά για την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου με την ΕΕ, ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι εκτός απροόπτου, μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να κλείσουν και τα κεφάλαια της «περιφερειακής πολιτικής» και της «φορολογίας».