You are here

Θα δει και Ντενκτάς ο Φερχόιγκεν

06/03/2002 15:22
Συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς θα έχει μεθαύριο Παρασκευή ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκούντερ Φερχόιγκεν, ενώ αύριο Πέμπτη ο κοινοτικός αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, ενώ ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μορίς Λιγκό, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «μια ενδυναμωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει και τη θέση της Κύπρου».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού, ο Λιγκό ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν πολύ και μπορεί αυτό να είναι αποθαρρυντικό, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι υπογράμμισε στον Πρόεδρο Κληρίδη τη μεγάλη σημασία του γεγονότος ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν, δεδομένου ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποβάλει την αίτηση. Η ένταξη θα προκύψει και η Κύπρος θα βρει μια ισότιμη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τα υπόλοιπα κράτη μέλη", κατέληξε.