You are here

Επίσκεψη αστραπή Αθνάρ στην Κύπρο

26/02/2002 15:01
Άρχισαν πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο, οι συνομιλίες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στο επίκεντρο των οποίων είναι, βεβαίως, η ενταξιακή πορεία της Κύπρου αλλά και οι εξελίξεις στο κυπριακό.

Αυτή την ώρα, ο Ισπανός πρωθυπουργός με πολυμελή αντιπροσωπεία, παρακάθεται σε γεύμα εργασίας, στο οποίο συμμετέχουν επίσης, οι στενοί σύμβουλοι του προέδρου Κληρίδη, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο υπουργός εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης καθώς επίσης και ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

Στην Ισπανική αντιπροσωπεία, μετέχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Ραμόν ντε Μιγκέλ και ο Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Άμυνας, Ραμόν Ζιλ Κασάρ καθώς και ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Κύπρο Ιγκνάσιο Γκαρσία Βαλντεκάζας.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από το νησί νωρίς το απόγευμα, ενώ με την ολοκλήρωση των συνομιλιών στο Προεδρικό, θα προβεί σε δηλώσεις.

Η επίσκεψη Αθνάρ στην Κύπρο, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική από πολιτικής σημασίας, αφού είναι η πρώτη που πραγματοποιεί πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η πρώτη που πραγματοποιεί Ισπανός πρωθυπουργός στο νησί.

Τον Ισπανό πρωθυπουργό που έφθασε στην αεροδρόμιο Λάρνακας, γύρω στις 1 μ.μ. υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης.