You are here

Εντυπωσιασμένος από την οικονομία ο Σερ Τζωρτζ

22/02/2002 15:23
Εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από την πορεία των δεικτών και την σταθερότητα της κυπριακής οικονομίας, δηλώνει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Edward George.

Ο Βρετανός Διοικητής, μιλούσε ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, στην παρουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αυξέντη Αυξεντίου, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα μεγέθη του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.

Κληθείς να σχολιάσει το βαθμό επηρεασμού της κυπριακής οικονομίας από την ύφεση που διανύει η παγκόσμια οικονομία, ο κ. Edward George φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου, του 2002, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «SW» συζητήθηκε και το θέμα των επιτοκίων σε σχέση με την πορεία ανάκαμψης.

Παράλληλα, στην συνάντηση ανταλλάγησαν απόψεις τόσο για τη παγκόσμια, όσο και την ευρωπαϊκή οικονομία και πως μπορούν να επηρεάσουν την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

Αναφέρθηκε επίσης και στη μακρά συνεργασία και τις παραδοσιακά εξαιρετικά καλές σχέσεις των δύο Κεντρικών Τραπεζών και χαρακτήρισε την επίσκεψη του στην Κύπρο, καθαρά φιλοφρονητική.