You are here

Τύπος: Φθηνότερα τα καύσιμα

08/02/2002 09:11
Φθηνότερα πωλούνται από σήμερα τα πετρελαιοειδή, αφού εγκρίθηκαν χθες ομόφωνα από τη Βουλή οι σχετικοί κανονισμοί που κατατέθηκαν το απόγευμα ως κατεπείγοντες. Τη σχετική είδηση φιλοξενούν οι εφημερίδες στις εξωτερικές τους στήλες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα σχέδια των Κυπριακών Αερογραμμών για την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στην Ελλάδα.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» έχει ως βασικό θέμα τις επιπτώσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς. Υπό τον υπέρτιτλο «Φορολογία: Όχημα ανάκαμψης στο ΧΑΚ», γράφει ότι θα είναι σημαντικές οι επιπτώσεις, ιδιαίτερα το πρώτο χρονικό διάστημα και τα έτη 2003-2004, ειδικά όσον αφορά την εταιρική κερδοφορία. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, αναλυτές εκτιμούν, ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών για το 2001 παρουσιάζουν ήδη μια αρνητική εικόνα, προβλέποντας ωστόσο βελτίωση το 2002-2003.

Αλλού αναφέρει ότι καταργούνται τα τιμολόγια των επαγγελματικών οργανώσεων, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια, τον καθορισμό των αμοιβών από τον ίδιο τον ελεύθερο επαγγελματία. Γράφει ακόμη, επηρεάστηκαν δυσμενώς από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών K&G CCC Laundries, CCC Tourist, όπως αναφέρεται στην σχετική επεξήγηση των ιδίων των εταιριών.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή», υπό τον υπέρτιτλο «Λουκέτο σε 800 καταστήματα» αναφέρεται στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενάντια στον αθέμιτο ανταγωνισμό που ασκείται σε βάρος τους, όπως υποστηρίζουν, από τις μεγάλες υπεραγορές.

Αλλού, γράφει ότι αναμένεται να ψηφιστούν ομόφωνα στην Βουλή, τροποποιητικοί κανονισμοί για επενδύσεις στο ΧΑΚ και αλλού, από το κεφάλαιο των Συντεχνιών, χωρίς την εξουσιοδότηση του Εφόρου Συντεχνιών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Γράφει ακόμη, ότι οι οργανωμένοι εισαγωγείς αυτοκινήτων που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από το νέο καθεστώς που θέτει η ΕΕ στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια», έχει ως βασικό θέμα τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης, υπό τον υπέρτιτλο «Τον ερχόμενο Μάρτιο η νέα θυγατρική των Κυπριακών Αερογραμμών στην Ελλάδα. Στο υπότιτλο, αναφέρει ότι στόχος της εταιρίας, είναι η αξιοποίηση του ελλαδικού χώρου, αλλά και η ένταξη τους σε μια από τις μεγάλες διεθνείς αεροπορικές συμμαχίες

Αλλού, γράφει ότι το πρώτο εννιάμηνο του 2001, οι εισαγωγές αγαθών ανήλθαν στα 1.915 εκ. λίρες και οι εξαγωγές στα 190,3 εκ. λίρες με το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου να φτάνει στα 1.435 εκ. λίρες, σε σύγκριση με 1.256 εκ λίρες την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2000.