You are here

Τι λέει ο Τύπος: Κόντρες για καύσιμα

18/12/2001 08:18
Οι διαξιφισμοί του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Μάρκου Κυπριανού με τον Τάκη Κληρίδη και οι εξελίξεις στο θέμα της Globalsoft αποτελούν τα κύρια θέματα του οικονομικού τύπου της Τρίτης. Επίσης οι εφημερίδες γράφουν για τον εφοδιασμό των εμπορικών τραπεζών με 13,5 εκατομμύρια Ευρώ και για την αλλαγή στη δομή των κρατικών εσόδων μετά τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Βολές Μάρκου – Αντεπίθεση Τάκη

Στην χθεσινή αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Μάρκου Κυπριανού με τον Τάκη Κληρίδη, με αφορμή την απουσία του τελευταίου από την χθεσινή συζήτηση του τρόπου υπολογισμού της τιμής των καυσίμων αναφέρονται η Σημερινή και ο Φιλελεύθερος. Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε την απουσία του Υπουργού Οικονομικών ως «περιφρόνηση των θεσμών» και ο κ. Κληρίδης απήντησε ότι δεν κατάφερε να παραστεί λόγω «ειλημμένων υποχρεώσεων». Το θέμα της επαναφοράς του προηγούμενου συστήματος υπολογισμού της τιμής των καυσίμων οδηγείται την Πέμπτη προς την Ολομέλεια με τη στήριξη της τριμερούς αντιπολίτευσης.

Globalsoft

Στην σημερινή συνεδρία του Δ.Σ. του ΧΑΚ για την διαπραγμάτευση της Globalsoft αναφέρεται ο Φιλελεύθερος επικαλούμενος πληροφορίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εμμένει στην απόφαση της για αναστολή. Η Σημερινή προσθέτει ότι στη σημερινή συνεδρία θα παραστούν και στελέχη της Globalsoft.

Έρχεται το Ευρώ!

Στον εφοδιασμό των εμπορικών τραπεζών με Ευρώ αναφέρεται η κύρια είδηση της Οικονομικής Αλήθειας. Οι τράπεζες έλαβαν κοντά στα 13,5 Ευρώ ενώ στην Ελλάδα ξεκίνησε η πώληση συσκευασιών εξοικείωσης με το νόμισμα. Αλλού η εφημερίδα γράφει για τις μεθαυριανές εκλογές του Συνδέσμου Χρηματιστών. Ενδιαφέρον για την προεδρία έχουν δείξει οι Άδωνις Γιάγκου και Ανδρέας Λεωνίδου.

ΛΚ 415 εκατ. έσοδα από ΦΠΑ

Στην αλλαγή της δομής των κρατικών εσόδων μετά την φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνει η Κυβέρνηση αναφέρεται ο Χάρης Χριστοφόρου του Φιλελευθέρου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παραθέτει ο Φιλελεύθερος οι πηγές των εσόδων θα μετατοπιστούν από την άμεση στην έμμεση φορολογία.