You are here

Η Μινέρβα στο στόχαστρο εξαγοράς

03/12/2001 13:37
Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις διεξάγονται τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ της διοίκησης της ασφαλιστικής εταιρείας Μινέρβα με αντίστοιχες διοικήσεις εταιρειών της Κύπρου και της Ελλάδος για το ενδεχόμενο της εξαγοράς μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Stockwatch, η κυπριακή εταιρεία, η οποία βρίσκεται κοντά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Μινέρβα, είναι η Sharelink Financial Services. Αξιωματούχος της Sharelink που κλήθηκε από τη Stockwatch να σχολιάσει τις πληροφορίες, δεν διέψευσε το ενδιαφέρον της εταιρίας του, από την άλλη όμως διευκρίνισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται να μην είναι απομακρυσμένο αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχει απόσταση μέχρι την ολοκλήρωση μιας τέτοιας συμφωνίας.

Αναφορικά με την ελλαδική εταιρεία που φαίνεται να επιδεικνύει ενδιαφέρον, αυτή ανήκει στο χώρο του ασφαλιστικού τομέα και ιθύνοντες της εν λόγω εταιρείας ήρθαν πρόσφατα στην Κύπρο και είχαν σχετικές διαβουλεύσεις με τη διοίκηση της Μινέρβα.

Εκ των ανωτέρων στελεχών της Μινέρβα Ασφαλιστικής δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν αποκλείει μελλοντική συνεργασία με οποιοδήποτε σοβαρό οίκο, ο οποίος όπως εξήγησε πληρεί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου οργανισμού με στρατηγική και στόχους, όμως επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οτιδήποτε που θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί.