You are here

Πτώση στη Wall St. – Ξεθάρρεψε η Ευρώπη

24/10/2001 06:32
Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι τρεις βασικοί Αμερικανικοί Δείκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ανακάλυψη νέων περιπτώσεων άνθρακα και την ροή αρνητικών εταιρικών νέων. Μετά τα χθεσινά απογοητευτικά αποτελέσματα της American Express και της SBC ήταν χθες η σειρά της Exxon Mobil και της Lucent Technologies να απογοητεύσουν την αγορά ανακοινώνοντας αποτελέσματα που ήταν χειρότερα από τα αναμενόμενα. Αντίθετα, η AT&T και η DaimlerChrysler ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι βρέθηκε άνθρακας σε γραφείο που χειρίζεται την αλληλογραφία του Προέδρου Μπους.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0.4%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0.5% και ο Nasdaq υποχώρησε 0.2%

Αντίθετα η Ευρώπη κατέγραψε νέα σημαντικά κέρδη εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή οικονομία θα ανακάμψει εντός του 2002. Ο Δείκτης FTSE 100 κέρδισε 2.4%, ο CAC 40 ανέβηκε κατά 2.6%, και ο Xetra Dax σημείωσε σημαντική άνοδο 1.8%.

Στην Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης ΧΑΑ κατέγραψε νέα άνοδο 0.9% κυρίως λόγω της αύξηση που σημειώθηκε στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου ανέβηκε στις 1,036 δραχμές καταγράφοντας άνοδο 0.66%.