You are here

Στ. Ευαγόρου: Γιατί απορρίπτουμε το Σταθ. Ταμείο

23/10/2001 15:58
Καθαρά χρηματοοικονομικοί είναι οι λόγοι που οδηγούν το ΑΚΕΛ στην απόρριψη της πρότασης της Κυβέρνησης για δημιουργία Σταθεροποιητικού Ταμείου ΛΚ 100 εκατομμυρίων για το ΧΑΚ. Αυτά δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Σταύρος Ευαγόρου, κληθείς από τη Stockwatch να σχολιάσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που φέρουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος να απορρίπτουν την αναθεωρημένη πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η απόφαση, ανέφερε ο κ. Ευαγόρου, ελήφθη στη βάση καθαρά χρηματοοικονομικών όρων και δεν σχετίζεται με τις προεδρικές εκλογές. Αν προχωρούσαμε στη σύσταση του Ταμείου, συνέχισε, τα λεφτά θα τα «έτρωγαν» αυτοί που «έφαγαν» και τα προηγούμενα αφού με την παραμικρή άνοδο οι μεγαλοεπενδυτές θα ήταν οι πρώτοι που θα ξεφόρτωναν. «Και όταν αυτά τα ΛΚ 100 εκατομμύρια ‘φαγωθούν’ τι θα γίνει; Θα βάλουμε άλλα εκατό μέσα;” είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Αν προχωρήσουμε με την έρευνα του εμπειρογνώμονα Δρ Τσιμπανούλη δεν χρειαζόμαστε σταθεροποιητικό, πρόσθεσε ο κ. Ευαγόρου. «Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, θα υπάρξουν στρεβλώσεις, εξού και η αντίθεση του εμπειρογνώμονα στο Ταμείο».

Τέλος ο κύριος Ευαγόρου επισήμανε ότι η πρόταση της Κυβέρνησης για δημιουργία Σταθεροποιητικού Ταμείου αντιφάσκει με την πολιτική της στο θέμα των αεροδρομίων: «Η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει από τα κρατικά ταμεία ΛΚ 100 εκατομμύρια για δημιουργία σύγχρονου αεροδρομίου που θα ενισχύσει τον τουρισμό μας ισχυριζόμενη ότι δεν τα έχει, ενώ με την μεγαλύτερη ευκολία θέλει να ‘ταΐσει’ με αυτά τα χρήματα αυτούς που λεηλάτησαν το επενδυτικό κοινό».