You are here

Τι λέει ο τύπος: Ο υπουργός απαντά για προϋπολογισμό

15/10/2001 09:39
Σε ερωτήματα βουλευτών για τον προϋπολογισμό αναμένεται να απαντήσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Τάκης Κληρίδης, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής σύμφωνα τον Φιλελεύθερο. Αλλού γίνεται αναφορά για το πλήγμα που δέχθηκε η αγορά ακινήτων από την παρατεταμένη πτώση του ΧΑΚ και των τελευταίων διεθνών εξελίξεων που απορρέουν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Άλλα θέματα που παρουσιάζονται στον σημερινό οικονομικό τύπο είναι η αύξηση των συνολικών εξαγορών και πορίσματα της διερευνητικής επιτροπής για το ΧΑΚ.

Εβδομάδα εξέτασης προϋπολογισμών

Διασαφήνιση στο μήνυμα «λιτότητας και περισυλλογής» αναμένεται να δώσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων μετά και τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις. Σύμφωνα με τον «Φ» αναμένεται να εγερθεί και θέμα αναθεώρησης του προϋπολογισμού ενώ κατά την διάρκεια της βδομάδας θα εξεταστούν και οι προϋπολογισμοί άλλων υπουργείων.

Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας οι ολικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 9% το 2000 ενώ παράλληλα αίσθηση προκαλεί η μείωση του ποσοστού που εισπράχθηκε από εξαγωγές γεωργικών προϊόντων κατά 5,7%.

Υποθέσεις ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Κατηγορίες για «στημένα παιχνίδια» φαίνεται να βαραίνουν 10 περίπου εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Σύμφωνα με την «Σημερινή», αυτό είναι αποτέλεσμα έρευνας της διερευνητικής επιτροπής για το ΧΑΚ. Η εφημερίδα επικαλείται έγκυρες πληροφορίες της και αναφέρει ότι οι υποθέσεις αυτές θα βρίσκονται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα πριν το τέλος της βδομάδας για περαιτέρω εξέταση.

Άλλού, γίνεται αναφορά για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να μην εισάγει εταιρείες για τις οποίες ο αριθμός των μετόχων που επιθυμούν επιστροφή των χρημάτων τους είναι μεγάλος.