You are here

Νέα υποχώρηση στη Wall St.

10/10/2001 05:58
Η αβεβαιότητα που συνεχίζει να ταλανίζει τις αγορές λόγω του τρομο-πολέμου αλλά και η συνεχής ροή αρνητικών εταιρικών ανακοινώσεων οδήγησαν τις Αμερικανικές αγορές σε νέα πτώση. Οι απώλειες της Microsoft και του ευρύτερου κλάδου υψηλής τεχνολογίας ανέκοψαν το σερί των έξι ανόδων του δείκτη Nasdaq οδηγώντας τον σε σημαντική υποχώρηση 2.23%. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή της Microsoft για την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου στην πολύκροτη υπόθεση μονοπωλιακής εκμετάλλευσης. Η μετοχή της Microsoft υποχώρησε 6%.

Πιέσεις δέχθηκαν όμως και οι άλλοι δύο Αμερικανικοί δείκτες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0.17% κλείνοντας στις 9050 μονάδες, και ο S&P 500 έκλεισε στις 1057 μονάδες με απώλειες 0.54%. Η αγορά αναμένει εναγωνίως τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Όπως και την Δευτέρα, τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή παραμένοντας ανεπηρέαστα από τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Στο Λονδίνο ο Δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0.46%, στο Παρίσι ο CAC 40 είχε οριακά κέρδη 0.1% ενώ η Φρανκφούρτη έχασε 0.4%. Στο ΧΑΑ σημειώθηκε μικρή άνοδος 0.23%.