You are here

Άμεση λήψη μέτρων ζητούν ΟΕΒ-ΚΕΒΕ

25/09/2001 17:53
Οι επιχειρήσεις έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την παρατεταμένη πτώση στο ΧΑΚ, δήλωσαν σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

Οι εκπρόσωποι εισηγήθηκαν την άμεση λήψη μέτρων καθώς έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι επενδυτικές αποφάσεις και καταναλωτικές συνήθειες των Κυπρίων, ενώ η αγορά νοσεί από ρευστότητα. Παράλληλα βουλευτές έκαναν λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης δημοσίων εταιρειών ενώ εξέφρασαν τον φόβο για περαιτέρω εξάπλωση της κρίσης στην κυπριακή οικονομία.

Τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι εκπρόσωποι των εμποροβιομηχάνων, αφορούν την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, την παροχή κινήτρων προς τις επιχειρήσεις τα οποία να συνάδουν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την επίσπευση της ολοκλήρωσης της φορολογικής μεταρρύθμισης, την ανοχή των τραπεζών στην είσπραξη των επενδυτικών χρεών και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού προς το χρηματιστηριακό θεσμό.

Η εξέταση των επιπτώσεων της πορείας του ΧΑΚ στο εμπόριο και τον τουρισμό θα συνεχισθεί σε επόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, στην παρουσία εκπροσώπων του ΚΟΤ και του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη.