You are here

Τι λέει ο Τύπος: Η Τράπεζα Κύπρου στο προσκήνιο

31/08/2001 09:17
Με τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου ασχολούνται τα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται και στη διαγραφή της AremisSoft από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά και στην πρωτιά που κρατάει η Κύπρος στις επενδύσεις κεφαλαίων στη Μόσχα. Τα οικονομικά ένθετα γράφουν και για την ρήξη που επήλθε χθες στο σύνδεσμο επενδυτών, ενώ αναφορά γίνεται και στις πρόσθετες διασφαλίσεις που ζητούν οι Κ.Α. για την παραμονή τους στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής.

Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη 32,4 εκ. για το πρώτο εξάμηνο του 2001

Με την χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου για τα εξαμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα ασχολείται η Οικονομία του Φιλελεύθερου, γράφοντας ότι «αιχμή του δόρατος αποτελεί η Λιναική Τραπεζική». Η εφημερίδα αναφέρει ότι σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2000 η Τράπεζα σημείωσε αύξηση 12,1% στα μετά φορολογία κέρδη της ανεβάζοντάς τα στα 32,4 εκ., έναντι των 28,9 εκ. της περσινής περιόδου, επιβεβαιώνοντας την προσπάθεια που γίνεται από την διοίκηση «να στηριχθεί στις πηγές των οργανικών εσόδων» και να απεξαρτήσει την κερδοφορία της από την συγκυρία της αγοράς. Επίσης αποφασίστηκε από το Δ.Σ. η καταβολή προμερίσματος 10% ή 5 σεντ ανά μετοχή.

Αλλού αναφέρεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές ζητούν πρόσθετες διασφαλίσεις και ειδικούς όρους προκειμένου να παραμείνουν στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

Διαγραφή AremisSoft από Nasdaq

Υπό τον τίτλο «Νέες περιπέτειες για AremisSoft» η Οικονομία της Σημερινής ασχολείται με τη διαγραφή της εταιρείας από το Nasdaq επειδή απέτυχε να προσκομίσει έγκαιρα στις χρηματιστηριακές αρχές τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου 2001. Η εταιρεία που είναι συνδεδεμένη με την Globalsoft, προτίθεται να καταθέσει εκ νέου αίτηση εισδοχής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή σε άλλο χρηματιστήριο «μόλις είναι έτοιμη να δώσει τις πληροφορίες και εξηγήσεις που της ζητήθηκαν».

Σε άλλη είδηση γίνεται αναφορά στην πρόταση μομφής που κατέθεσαν μέλη του ΠΑΣΕΧΑ εναντίον του Προέδρου του Συνδέσμου Τάκη Κολέ, με αφορμή την ακύρωση συνεδρίας κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της ομοσπονδιοποίησης του Συνδέσμου.

Η Κύπρος κρατάει την πρωτιά σε επενδύσεις στη Μόσχα

Στις δηλώσεις του δημάρχου της Μόσχας αναφορικά με την Κύπρο αναφέρεται η Οικονομική Αλήθεια, γράφοντας ότι η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση στις επενδύσεις κεφαλαίων στη Μόσχα. Τονίζεται ότι η Κύπρος, σε σχέση με άλλα κράτη, έχει απόλυτη προτεραιότητα στην αντιμετώπισή της από τη Ρωσική πρωτεύουσα. Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στη Μόσχα.

Αλλού αναφέρεται ότι σήμερα θα επεξηγηθεί στην ΟΕΒ από τον Έφορο Δημοσίων Ενισχύσεων Χ.Ανδρέου ο νέος νόμος για τον έλεγχο των κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, με στόχο τη συμβολή στη διαμόρφωση εισηγήσεων της Ομοσπονδίας προς την κυβέρνηση για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την εφαρμογή του.