You are here

Σημαντικές αλλαγές στη διοικητική δομή της SAFS - Ο Π. Σολωμής αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου

28/06/2001 09:36
Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στη διοικητική δομή της SAFS σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έκανε η εταιρεία πριν από λίγο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση "οι συνιδρυτές της SAFS, κ.κ. Νίκος Σεβέρης και Σταύρος Αθηαινίτης, αναλαμβάνουν σημαντικότερους ρόλους στην Εταιρεία, με το διορισμό του κ. Σεβέρη στη θέση του Προέδρου και του κ. Αθηαινίτη στη θέση του Αντιπροέδρου. Ο μέχρι τώρα πρόεδρος της SAFS, κ. Bruce Johnson, μετά από μια επιτυχημένη σταδιοδρομία τεσσάρων χρόνων, υπέβαλε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού θα συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα στο Χονγκ Κονγκ και θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο να παρευρίσκεται στις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου της SAFS. Κρίθηκε σκόπιμο, λόγω της τεράστιας πείρας που διαθέτει στον τραπεζικό τομέα σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή πολιτική της SAFS στο διεθνή χώρο, όπως ο κ. Johnson συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στην SAFS ως Διεθνής Σύμβουλος (International Advisor).

Διορισμός νέου Διευθύνοντα Συμβούλου

Η SAFS ανακοινώνει επίσης το διορισμό του κ. Παντελή Σολωμή, τέως Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της εταιρείας Salamis Tours (Holdings) Ltd, στο Διοικητικό Συμβούλιο και από τις 2 Ιουλίου θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου. Έχοντας πολύχρονη πείρα στον τομέα Διοίκησης καθώς και στο Χρηματοοικονομικό τομέα, λόγω των διευθυντικών θέσεων που κατείχε σε εταιρείες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, θα είναι σε θέση να εκπληρώσει, μαζί με τους κ.κ. Σεβέρη και Αθηαινίτη, τους στρατηγικούς στόχους της SAFS.

Ο κ. Σολωμής γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1968 και είναι κάτοχος των τίτλων MBA Finance και MSc Operations Research των πανεπιστημίων Stanford και California αντίστοιχα. Πρόσφατα διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας Salamis Tours (Holdings) Limited, ενώ προηγουμένως διετέλεσε Ανώτερο Διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου Εταιρειών Σιακόλα. Εργάστηκε επίσης σε εταιρείες των Η.Π.Α., όπως η Texaco Inc. και η Arthur D. Little, όπου βοηθούσε μεγάλο αριθμό Multinational Οργανισμών σε θέματα διαμόρφωσης Χρηματοοικονομικής Στρατηγικής και Ανάπτυξης."