You are here

Αύριο στην Κύπρο ο εκπρόσωπος του FTSE - Στην ατζέντα επενδυτικές και μέση κεφαλαιοποίηση

21/06/2001 18:17
Φθάνει αύριο στην Κύπρο ο εκπρόσωπος της εταιρείας FTSE Garet Parker για να συναντηθεί με την συμβουλευτική επιτροπή του Δείκτη FTSE/CySE 20, που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Διευθυντή, και Λειτουργό του ΧΑΚ, όπως επίσης και από εκπροσώπους των Χρηματιστών και της Κεντρικής Τράπεζας.

Στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης βρίσκεται πρωτίστως το θέμα της επανεξέτασης και επανεπιλογής των 20 εταιρειών που θα αποτελέσουν των Δείκτη από την 1η Ιουνίου 2001. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αρκετές από τις υφιστάμενες εταιρείες πιθανόν να αποκλειστούν από τον Δείκτη αφού άλλες μεγάλες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες έχουν εισαχθεί στο ΧΑΚ από πέρσι, και επομένως πληρούν το κριτήριο εισδοχής που αφορά την χρονική παρουσία τους στο ΧΑΚ.

Συναφείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην ατζέντα της συμβουλευτικής επιτροπή βρίσκεται επίσης το θέμα των επενδυτικών εταιρειών που έχουν μεταταχθεί στον κλάδο των άλλων εταιρειών. Τα μέλη της επιτροπής θα διερευνήσουν κατά πόσο και πότε οι εταιρείες αυτές πληρούν τα κριτήρια εισδοχής στον Δείκτη FTSE/CySE 20.

Τέλος, τα εμπλεκόμενα μέρη θα συζητήσουν την δυνατότητα δημιουργίας ενός επιπλέον δείκτη για εταιρείες μέσης κεφαλαιοποίησης.