You are here

Επιστροφή στο χώρο εργασίας μετά το lockdown: τι να περιμένετε και πώς να προσαρμοστείτε

05/03/2021 11:12

Διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ των μελών της Λέσχης της και του πρώην Αντιπροέδρου του Twitter Ευρώπης, ειδικού σε θέματα εργασίας, και πολυδιαβασμένου συγγραφέα, Bruce Daisley, διοργάνωσαν οι Phoenix Leaders στις 16 Φεβρουαρίου 2021.

Στο πλαίσιο μιας βραδιάς αφιερωμένης στη νέα κανονικότητα του εργασιακού χώρου μετά το lockdown, ο κ. Daisley ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες μπορούν να πετύχουν την ομαλή μετάβαση από την καραντίνα στο γραφείο, εφαρμόζοντας υβριδικά μοντέλα εργασίας και βρίσκοντας τρόπους να περιορίσουν τα περιστατικά Επαγγελματικής Εξουθένωσης (burnout).

Στην εκδήλωση στο «The Club» στη Λευκωσία, την οποία συντόνισε και προλόγισε ο Παναγιώτης Θρασυβούλου (Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου στην EY Cyprus) ο κ. Bruce χρησιμοποίησε παραδείγματα από τον επιχειρηματικό κόσμο και τον χώρο της υγείας, αλλά και τη δική του διευθυντική εμπειρία σε εταιρείες τεχνολογίας διεθνούς εμβέλειας, για να σκιαγραφήσει τις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθούν οι ηγέτες, προκειμένου να βοηθήσουν το προσωπικό τους να προσαρμοστεί στα νέα μοντέλα εργασίας που θα εφαρμοστούν στην εποχή μετά την καραντίνα.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των ερωτήσεων που ακολούθησαν, τα μέλη της Λέσχης εξέτασαν περαιτέρω το μέλλον του εργασιακού χώρου. Ερωτηθείς σχετικά με το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε και να καλλιεργήσουμε το ομαδικό πνεύμα στα διάφορα τμήματα μιας εταιρείας, καθώς και σε ολόκληρη την εταιρεία, από τη στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν από διαφορετικά μέρη, ο κ. Bruce ανέφερε:

 «Μπορεί, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι εργαζόμενοι να θεωρούν ότι είναι πολύ πιο παραγωγικοί χωρίς τους περισπασμούς του εργασιακού χώρου, εντούτοις οι περισσότεροι δηλώνουν ότι θα ήθελαν κάποτε να εργάζονται από το γραφείο. Επομένως, είναι καθήκον των εργοδοτών να εντοπίσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να διατηρήσουν το ομαδικό πνεύμα μεταξύ των εργαζομένων, εφαρμόζοντας παράλληλα, νέα μοντέλα εργασίας. Ένας πολύ καλός τρόπος να επιτευχθεί αυτό, είναι μέσα από υποχρεωτικές, εβδομαδιαίες συνεδρίες, στο γραφείο ή σε μια μισθωμένη αίθουσα, σε περίπτωση που ο εργοδότης έχει επιλέξει να μειώσει τον χώρο των γραφείων της εταιρείας».

Κλείνοντας την βραδιά, ο κ. Bruce επισήμανε τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες μπορούν να ενισχύσουν τον ενθουσιασμό και την παραγωγικότητα των εργαζομένων, τονώνοντας το ενδιαφέρον τους σχετικά με τη δουλειά και τα καθήκοντά τους.

Η παρουσίαση αυτή αποτελεί την πρώτη σε σειρά συζήτηση του 2021, που διοργανώνουν οι Phoenix Leaders, στο πλαίσιο μιας Σειράς Συζητήσεων στο The Club.

Το The Club έχει φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές στο παρελθόν όπως, μεταξύ άλλων, τον Δρα Francis Fukuyama, Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Stanford και συγγραφέα μπεστ σέλερ, τον Sir John Sawers, Πρώην Επικεφαλής της Αγγλικής MI6, τον Herman van Rompuy, Πρώην Πρωθυπουργό του Βελγίου και Πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον καθηγητή Vybarr Cregan-Reid, τον Nigel Jeremy, Επικεφαλής Εκμάθησης και Ανάπτυξης στην British Airways και την Jules Chappell, τη νεότερη Βρετανίδα Πρέσβειρα. 

Λίγα λόγια για το «The Club»

Το «The Club», η πρώτη Ιδιωτική Λέσχη Μελών της Κύπρου, ιδρύθηκε το 2018 από την Phoenix Leaders, συνδυάζοντας ένα σύγχρονο και ευέλικτο χώρο εργασίας που προσφέρεται επίσης για μικρές εκδηλώσεις, οι οποίες δίνουν στα μέλη της Λέσχης την ευκαιρία να γνωρίσουν παγκόσμιας κλάσης ηγέτες από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και βιομηχανιών. Με φόντο το ατμοσφαιρικό πάρκο του Προεδρικού, το «The Club» είναι ένας μοναδικός χώρος που συνδέει μέλη που εργάζονται σε εδραιωμένες, αλλά και αναδυόμενες τοπικές επιχειρήσεις, προσφέροντας τους ένα σύγχρονο τρόπο επαγγελματικής δικτύωσης και συνεργασίας.