You are here

Μπαράζ διαβουλεύσεων με στόχο επανεκκίνηση οικονομίας

08/03/2021 18:18

Εβδομάδα διαβουλεύσεων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αρχής γενομένης αύριο στις 10 το πρωί, με την επιδημιολογική ομάδα. Ο Πρόεδρος θα συζητήσει αλλά και θα ακούσει τις θέσεις και απόψεις της επιστημονικής ομάδας για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ενόψει της νέα φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στις 16 Μαρτίου, με την επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης και της επιστροφής στα θρανία των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης.

Την ίδια ημέρα στις 7 το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ένα από τα βασικά αιτήματα των ξενοδόχων είναι η παράταση της στήριξης από την κυβέρνηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων μέχρι και τον Ιούνιο, καθώς δεν αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα η σεζόν.

Θα τεθεί επίσης, το θέμα του εμβολιασμού όσων απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία τουλάχιστον μέχρι το Μάιο.

Την Τετάρτη στις 11.15 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.  Στη σύσκεψη θα παραστούν εκπρόσωποι της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ, του CIPA, του συνδέσμου μεγάλων αναπτύξεων, του ΣΕΛΚ, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, της ΟΣΕΟΚ, του Ναυτιλιακού Συμβουλίου και της Πράσινης Ανάπτυξης.

 

Της Ηρώς Ευθυμίου