You are here

Μόλις δύο λεπτά άντεξε η Πύλη Εμβολιασμών

07/04/2021 09:27

Δεν άντεξε η Πύλη Εμβολιασμών του ΓΕΣΥ. Άνοιξε στις 8.00 και δύο λεπτά αργότερα έπεσε λόγω υπερφόρτωσης. Αρκετοί πρόλαβαν να κλείσουν ραντεβού με την πλειοψηφία των πολιτών να επικεντρώνεται σε εμβόλια της Pfizer-BioNTech και της Moderna. Γίνονται προσπάθειες επαναφοράς της ιστοσελίδας.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο. Είπε ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα και θα γίνει ανακοίνωση για το άνοιγμα ξανά της Πύλης.

Πριν από λίγο το Υφυπουργείο ανακοίνωσε ότι «η Πύλη Εμβολιασμών Covid19 παρουσιάζει τεχνικά ζητήματα, λόγω του αυξημένου όγκου των αιτημάτων που υποβάλλονται ταυτόχρονα για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό».

Προσθέτει ότι «το Υφυπουργείο εργάζεται εντατικά, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παρόχους υπηρεσιών, για άμεση επίλυση των εν λόγω προβλημάτων και παρακαλεί τους πολίτες όπως επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

Η πύλη έχει προσωρινά τεθεί εκτός λειτουργίας για επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση για την ώρα επανέναρξης λειτουργίας της Πύλης», καταλήγει και απολογείται στους πολίτες για.την ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας η Πύλη ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει σήμερα στις 8 η ώρα το πρωί και να είναι στη διάθεση για άτομα 61 ετών και πάνω μέχρι την Πέμπτη στις 7 το βράδυ. Στόχος είναι να διατεθούν 19,378 ραντεβού σε όλα τα Κέντρα Εμβολιασμού σε όλες τις επαρχίες.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από την ηλικιακή ομάδα που έχει προτεραιότητα σε κάθε άνοιγμα της Πύλης Εμβολιασμών, έχουν επίσης πρόσβαση και μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση για τις ποσότητες που εκτιμάται ότι θα αποσταλούν από τα τρία αδειοδοτημένα εμβόλια τις επόμενες μέρες, αναμένεται εντός Απριλίου να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον με την 1η δόση των ευπαθών ομάδων και να προχωρήσει ηλικιακά η εμβολιαστική κάλυψη με στόχο να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μαΐου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.