You are here

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την PwC και το Junior Achievement

14/04/2021 09:47

Το διαδραστικό πρόγραμμα «Η Κοινότητά μας» απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ δημοτικού

Ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο «Η Κοινότητά μας» εισάγουν φέτος σε πιλοτική βάση, η PwC και το Junior Achievement στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας τους. Το διαδραστικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της τρίτης τάξης δημοτικού, θα εφαρμοστεί τον Απρίλιο και Μάιο σε 19 τάξεις, 11 διαφορετικών σχολείων παγκύπρια.

Διαμέσου των πρακτικών και διαδραστικών δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στην τάξη, το πρόγραμμα μυεί τους μαθητές στο πως οι πολίτες επωφελούνται συνεισφέροντας στην ευημερία μιας κοινότητας.

Οι μαθητές θα διδαχθούν την έννοια της σταδιοδρομίας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο κάθε επάγγελμα μπορεί να συμβάλλει στη λειτουργία μιας κοινότητας. Ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται η κατανόηση εννοιών όπως η παραγωγή των προϊόντων, η καινοτομία, η βιωσιμότητα, οι φόροι, η κυβέρνηση, η απόκτηση δεξιοτήτων αλλά και η λήψη αποφάσεων.

Το πρόγραμμα η «Η Κοινότητά μας» αποτελείται από πέντε μαθήματα, διάρκειας 40 λεπτών το κάθε ένα, τα οποία θα διδαχθούν διαδικτυακά από τους 24 εθελοντές της PwC, ενώ παράλληλα σε κάθε ενότητα θα προσφέρονται επιπρόσθετες διευρυμένες δραστηριότητες μάθησης.

Μιλώντας για τη νέα πρωτοβουλία του οργανισμού, o Διευθύνων Σύμβουλος της PwC κ. Ευγένιος Ευγενίου ανέφερε ότι «Για να μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, θα πρέπει να εφοδιάσουμε τα παιδιά και τους νέους μας με γνώσεις αλλά και με τις  απαραίτητες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να είναι ενεργοί πολίτες και να διαμορφώσουν το αύριο. Είμαι πολύ υπερήφανος που οι άνθρωποι μας αγκαλιάζουν με θέρμη τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και με την εθελοντική τους δράση συμβάλλουν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα».