You are here

Έκρηξη κερδών για Goldman Sachs και JP Morgan

14/04/2021 15:06

Τεράστια άνοδο στα κέρδη πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η Goldman Sachs την Τετάρτη, καθώς η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Wall Street πήρε ώθηση από τα επίπεδα ρεκόρ της παγκόσμιας δραστηριότητας ντιλ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επωφελείται επίσης από την ευνοϊκή σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, όταν διέθεσε περισσότερα κεφάλαια για την κάλυψη δυνητικών εταιρικών ζημιών, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 6,7 δισ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από $1,12 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν στα $18,60 ανά μετοχή, από $3,11 έναν χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη $10,22 ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv.

JP Morgan: Στα $14,3 δισ. αυξήθηκαν τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η JP Morgan & Chase την Τετάρτη, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα αποδέσμευσε περισσότερα αποθεματικά και πήρε βοήθεια από το τμήμα του trading και την αύξηση των επενδυτικών τραπεζικών τελών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η JPMorgan, που θεωρείται ευρέως ως βαρόμετρο της υγείας της ευρύτερης οικονομίας των ΗΠΑ, παίρνει βοήθεια επίσης από τις ευνοϊκές συγκρίσεις με το προηγούμενο έτος, όταν η πανδημία Covid-19 ανάγκασε την τράπεζα να δημιουργήσει αποθεματικά ενάντια στον κίνδυνο να υπάρξει κύμα αθέτησης δανείων.

Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 14,3 δισ. δολάρια ή $4,50 ανά μετοχή το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από 2,9 δισ. δολάρια ή 78 σεντ ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η JPMorgan αποδέσμευσε αποθεματικά ύψους 5,2 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσουν στα $3,10 ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα έσοδα έκαναν άλμα 14%, στα 33,1 δισ. δολάρια.

Πηγή: Euro2day