You are here

«Συγγνώμη» κ. Υφυπουργέ, εμείς φταίμε για όλα

«Συγγνώμη» κ. Υφυπουργέ, εμείς φταίμε για όλα

15/04/2021

Το θέμα έληξε. Για την Πύλη Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας που την ευθύνη λειτουργίας της έχει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και που κάθε λίγο και λιγάκι γκρεμοτσακίζεται, φταίμε εμείς. Φταίμε εμείς που πέφτει. Εμείς οι πολίτες, αποκλειστικά και μόνο.

Αφού λοιπόν σήμερα το πρωί η Πύλη άντεξε ξανά μερικά μόνο λεπτά, το Υφυπουργείο του Υφυπουργού κ. Κόκκινου, αυτή τη φορά δεν απολογήθηκε καν. Διότι, φίλες και φίλοι αναγνώστες, την αποκλειστική ευθύνη την έχουμε εμείς που όλοι μαζί προσπαθούμε να επιλέξουμε εμβόλιο της Pfizer και όχι της AstraZeneca, μας είπαν.

Φταίμε εμείς που μας έχουν συγχύσει οι Κυβερνήσεις της Ευρώπης, μαζί και η δική μας, με τις αλαλούμ αποφάσεις τους (και δηλώσεις) για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Φταίμε εμείς που έχουν μπερδέψει το νου μας όλοι αυτοί οι επιδημιολόγοι, που τη μια μας το «εμβολιάζουν» έτσι και την άλλη αλλιώς και την παράλλη με ναι μεν αλλά.

Φταίμε εμείς που η δική μας Κυβέρνηση δε φρόντισε όπως άλλες να έχει προμηθευτεί έγκαιρα εμβόλια και περισσότερα εμβόλια της Pfizer όπως έκαναν γειτονικές μας χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Μάλτας.

Φταίμε εμείς που η Κυβέρνηση δε χειρίστηκε σωστά τα προβλήματα που προέκυψαν με το εμβόλιο της AstraZeneca και δεν αντιλαμβάνεται ότι τα σπασμωδικά επικοινωνιακά τρικ δε θα πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Φταίμε εμείς που απ’ ότι φαίνεται, εκεί στην Κυβέρνηση δεν έχουν ακούσει για σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων και πως χειρίζεσαι επικοινωνιακά ένα σοβαρό πρόβλημα.

Φταίμε εμείς μας είπε πριν από λίγο το αρμόδιο Υφυπουργείο, διότι όσοι μπορούμε και ξέρουμε, βάζουμε περισσότερα από ένα άτομα να προσπαθήσουν μόλις ανοίξει η Πύλη να κλείσουμε εμβόλιο της αρεσκείας μας, αλλά δε φταίει το Υφυπουργείο που δε φρόντισε να μην υπάρχει ένα τέτοιο παράθυρο.

Φταίμε εμείς μας είπε επίσης διότι, «σήμερα, 15 Απριλίου, και ενώ ο αριθμός των εν δυνάμει δικαιούχων ανέρχεται γύρω στις 26.000, καταγράφηκε πολλαπλάσιος αριθμός συνδεδεμένων χρηστών στις 07:30 πμ, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση και μη ανταπόκριση του συστήματος».

Φταίμε εμείς που δε βρέθηκε ένα πρακτικό μυαλό εκεί στο Υφυπουργείο να εισηγηθεί η Πύλη, για παράδειγμα, να ανοίξει σε διαφορετικές ώρες και ξεχωριστά για τους 61, τους 62 και 63 ετών και όχι για όλους μαζί. Ή ακόμα και σε διαφορετικές ημέρες.

Φταίμε εμείς που ενώ δεν έχουν περάσει πολλές μέρες όταν το πείραμα τους με τις ίδιες ηλικίες απέτυχε στις 7 Απριλίου, το επανέλαβαν σήμερα το πρωί;

Το χειρότερο απ’ όλα, κύριε Κόκκινέ μου, Υφυπουργέ της Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, είναι ότι αυτή τη φορά δεν μας είπατε ούτε ένα συγγνώμη. Κι ας ήταν τυπικό. Και δεν είναι αυτό καθ’ εαυτό το «συγγνώμη» που έχει αξία. Εκείνο που κρύβει πίσω του ένα πραγματικό συγγνώμη, δηλαδή όταν αυτός που το λέει το εννοεί, είναι η αναγνώριση του λάθους πίσω από αυτό. Και τα λάθη διορθώνονται και τα προβλήματα επιλύονται, όταν πρώτα αναγνωρίζονται.

Κι εμείς, κύριε Υφυπουργέ μου, πραγματικά λυπούμαστε που τελούμε υπό σύγχυση σε σχέση με το θέμα των εμβολίων, διότι εμείς και μόνο εμείς φταίμε και ζητούμε συγγνώμη που αποφασίστηκε μια διαδικασία του «όποιος προλάβει, πρόλαβε», διότι και γι’ αυτήν, πάλιν εμείς φταίμε.

«ΣΥΓΓΝΩΜΗ»…