You are here

Εκτεταμένη χρήση διαδικτύου στο κινητό

15/04/2021 16:57

Τη μεγάλη στροφή στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ιδιαίτερα στη χρήση του διαδικτύου επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που καταγράφει το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ).

Την Πέμπτη το ΓΕΡΗΕΤ ανακοίνωσε τη συνολική μεταβολή από τις 16/3/2020 μέχρι και τις 11/4/2021 έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20 για τον όγκο δεδομένων σταθερής και κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης καθώς και τον όγκο λεπτών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο όγκος δεδομένων της κινητής ευρυζωνικής ανήλθε στο 94% δηλαδή στο υψηλότερο ποσοστό από την ημερομηνία που γίνεται καταγραφή των στοιχείων έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20, το οποίο προδίδει την καθιέρωση της στη ζωή των πολιτών καθώς και την εκτεταμένη πλέον χρήση του.
 
Ακόμα ο όγκος δεδομένων της σταθερής ευρυζωνικής κατήλθε στο 46% (-11% από την προηγούμενη εβδομάδα) ως επακόλουθο του ολικού ανοίγματος των σχολείων.
 
Καταγράφεται επίσης μεγάλη αύξηση στον όγκο λεπτών σταθερής τηλεφωνίας που ανήλθε στο 25% (+16% από την προηγούμενη εβδομάδα) έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20.

Επίσης, δια φαίνεται μεγάλη αύξηση στον όγκο λεπτών κινητής τηλεφωνίας που ανήλθε στο 43% (+12% από την προηγούμενη εβδομάδα) έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20.
 
Αναφέρεται ακόμα ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την μεγάλη στροφή στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ιδιαίτερα τη χρήση του διαδικτύου η οποία αναμένεται να συνεχιστεί αφενός δεδομένης της (αναγκαστικής) εξοικείωσης των πολιτών με την τεχνολογία λόγω Covid-19 και αφετέρου με την προσφορά ολοένα και πιο ελκυστικών πακέτων σύνδεσης με το διαδίκτυο από τους παροχείς.
 
Το ΓΕΡΗΕΤ από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 παρακολουθεί τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συλλέγει στοιχεία για τον όγκο δεδομένων σταθερής και κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης καθώς και για τον όγκο λεπτών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αναφέρεται στο τέλος.