You are here

Τύπος: Ανακάμπτουν οι κύριες τουριστικές αγορές της Κύπρου

19/04/2021 06:26

Η αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψης στις κύριες τουριστικές αγορές της Κύπρου και η ρύθμιση ΜΕΔ μέχρι την 30η Ιουνίου που έχουν παραχωρηθεί σε πρόσφυγες μετά από έγκριση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ανακάμπτουν οι κύριες τουριστικές αγορές της Κύπρου»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψης στις κύριες τουριστικές αγορές της Κύπρου. Τα στοιχεία που δημοσίευσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καταδεικνύουν ότι ανάκαμψη αναμένεται σε όλες τις βασικές αγορές της Κύπρου, κάτι που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Στην κύρια τουριστική αγορά της Κύπρου που είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η ανάπτυξη αναμένεται στο 5,3% το 2021 και 5,1% το 2022 μετά από τη μεγάλη ύφεση 9,9% το 2020. Η Ρωσία αναμένει για φέτος ανάπτυξη στο 3,8% όσο και για τον επόμενο χρόνο από συρρίκνωση 3,1% που πέρασε το 2020.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η γαλλική εταιρεία Murex, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και παροχή τεχνολογικών προγραμμάτων για τις κεφαλαιαγορές, ανακοίνωσε επίσημα την περασμένη Πέμπτη την απόφαση της για δημιουργία νέων γραφείων στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παραβαίνουν τον νόμο οι ιστότοποι για δάνεια
  • Συζήτηση των κρατικών εγγυήσεων στη βουλή
  • «Μπαζούκας» ανάπτυξης ισχύος €480 δισ. στην Ευρωζώνη
  • Κλίμα αισιοδοξίας για ταξίδια

Πολίτης

 «Ρύθμιση ΜΕΔ του Φορέα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η ρύθμιση ΜΕΔ μέχρι την 30η Ιουνίου που έχουν παραχωρηθεί σε πρόσφυγες μετά από έγκριση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών. Όπως αναφέρεται, το ποσό που έχει καταστεί μη εξυπηρετούμενο ανέρχεται σε €175 εκ., από τα συνολικά €545 εκ. που έχουν παραχωρηθεί. Στους οφειλέτες προσφέρεται είτε αναδιάρθρωση του εναπομείναντος κεφαλαίου, είτε άμεση εξόφληση του εκκρεμούς κεφαλαίου με ταυτόχρονη διαγραφή όλων των τόκων ή/και (μείον το ποσό της επιχορήγησης των τόκων από τον ΚΦΙΚΒ).

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών τίθεται σήμερα το πρωί το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες σχετικά με την παραχώρηση δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους.

Άλλo θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Δωρεάν PCR tests στους τουρίστες από τη Lousi Hotels

Αλήθεια

 «Στην επ. οικονομικών της βουλής το ν/σ για τις κρατικές εγγυήσεις»

Σε θέμα της η Αλήθεια γράφει ότι ενώπιον της επιτροπής οικονομικών τίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις προς πιστωτικά ιδρύματα για την παραχώρηση δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους.  Όπως σημειώνεται, η συζήτηση θα διεξαχθεί στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του υπουργού οικονομικών και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις και στους αυτοτελώς εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία να αντλήσουν ρευστότητα ύψους €1,43 δισ.

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

13 ΜΗΝΕΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΝ! – Κυβέρνηση: Ξεχάστε τις χαλαρώσεις για το Πάσχα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

«ΚΟΚΚΙΝΟ» ΣΤΙΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ – Η άνοδος των κρουσμάτων φέρνει ανατροπές στον σχεδιασμό

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

«ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΛΥΣΗ» – Ο Ερσίν Τατάρ αποκλειστικά στον «Φ»: «Επιθυμούμε οι γείτονες μας να μας κατανοήσουν»

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – Έκτακτη σύσκεψη χθες στο προεδρικό για λήψη νέων μέτρων