You are here

Ζητούν αύξηση δαπανών σε υποδομές

20/04/2021 10:10

Την εκτίμηση ότι το κράτος πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες σε υποδομές, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να ολοκληρωθούν έργα υποδομής τα οποία εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες στην επαρχία Πάφου, διατύπωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, Ανδρέας Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως ιδιαίτερα τώρα που η οικονομία του τόπου βρίσκεται σε ύφεση λόγω της πανδημίας και άλλων θεμάτων, όπως η κατάργηση του προγράμματος πολιτογραφήσεων και η μη ύπαρξη, τουλάχιστον για την ώρα, επενδύσεων από το εξωτερικό, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αύξηση των δαπανών σε υποδομές. 

Ερωτηθείς για το θέμα της Μαρίνας στα Πότιμα ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η υπόθεση της Μαρίνας ουσιαστικά συζητείται από το 1990, δηλαδή επί 31 έτη.

Η Πάφος, συμπλήρωσε, υπήρξε πρωτοπόρος στην εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης η οποία έγινε από την Τράπεζα Αναπτύξεως επί πληρωμή όταν η Τράπεζα Αναπτύξεως ήταν Κρατική Τράπεζα Αναπτύξεως, προσθέτοντας πως η σχετική μελέτη έκρινε ότι η Μαρίνα ήταν οικονομικά βιώσιμη.

Πρόσθεσε ακόμη, πως από το 1990 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου καταβάλλει προσπάθειες για την προώθηση και υλοποίηση της Μαρίνας χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. 

Τα οφέλη τα οποία θα προέκυπταν στην οικονομία της επαρχίας Πάφου, αλλά και γενικότερα στην οικονομία της Κύπρου, θα ήταν εξαιρετικά μεγάλα, εάν τότε το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας προχωρούσε, όπως είπε, με την κατακύρωση της προσφοράς, έστω και αν υπήρχαν προσφυγές ή ιεραρχικές προσφυγές.

Ενδεικτικά, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι οι αποζημιώσεις που ενδεχόμενα θα πλήρωνε το κράτος θα ήταν «μηδαμινές» μπροστά στο όφελος που θα είχε από την λειτουργία Μαρίνας.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε επίσης πως για το θέμα της Μαρίνας θα υπάρξουν εξελίξεις, αφού όπως πληροφορήθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού η αρμόδια Επιτροπή προτίθεται να κατακυρώσει την προσφορά για την συνδυασμένη μελέτη Μαρίνας και κρουαζιερόπλοιων στα Πότιμα στον συμβουλευτικό οίκο ο οποίος έχει επιλεγεί πριν από το Πάσχα.

Οι φορείς της Πάφου, σε συντονισμό και αποτελεσματικά πρέπει να προωθούν αυτά τα προβλήματα, ώστε να βρουν λύσεις το συντομότερο δυνατό, κατέληξε.