You are here

Η Ρωσία τερματίζει τις πτήσεις τουριστών προς την Κύπρο

21/04/2021 12:50

Δυσάρεστες εξελίξεις από το μέτωπο των πτήσεων από τη Ρωσία έφερε η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο, η οποία άγγιξε τα 1000 ημερήσια κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, οι αεροπορικές εταιρείες Aeroflot και Red Wings ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς τα κυπριακά αεροδρόμια μετά από οδηγίες της ρωσικής κυβέρνησης η οποία έθεσε την Κύπρο και πάλι στην κόκκινη κατηγορία λόγω της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ρωσική κυβέρνηση προσανατολίζεται να ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς τα κυπριακά αεροδρόμια μέχρι τις 15 Μαΐου.

Συνεπώς, μέχρι να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο, οι λιγοστοί ρώσοι τουρίστες που άρχισαν δειλά - δειλά να καταφθάνουν από την 1η Απριλίου που άνοιξαν τα κυπριακά αεροδρόμια, δίνοντας μικρή ανάσα στα λιγοστά ξενοδοχεία που επαναλειτούργησαν σε Πάφο και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εγκαταλείπουν την Κύπρο, μέχρι νεοτέρας.

Η εξέλιξη αυτή διαφοροποιεί και τους σχεδιασμούς των ξενοδόχων διότι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου όπως δήλωσε στη StockWatch ο διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης, οι ξενοδόχοι κάνουν δεύτερες σκέψεις εάν θα επαναλειτουργήσουν τελικά τις 15 μονάδες που  προγραμμάτιζαν από τα τέλη Απριλίου μέχρι και 15 Μάιου. Η ρωσική αγορά αποτελεί την κύρια αγορά της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην επαρχία Αμμοχώστου. 

Της Ηρώς Ευθυμίου