You are here

Δ. Καλογήρου: Σχεδόν όλα λειτούργησαν λάθος

23/04/2021 14:05

Έπρεπε να υπήρχαν τρεις γραμμές άμυνας σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις, σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς και μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής, Δήμητρα Καλογήρου. Σε συνέντευξη στη Stockwatch που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, η κ. Καλογήρου σημειώνει ότι θα έπρεπε οι πάροχοι υπηρεσιών πολιτογράφησης να ενεργούσαν ως πρώτη γραμμή άμυνας, αξιολογώντας τους αιτητές και εφαρμόζοντας τους κανόνες δέουσας επιμέλειας, το Υπουργείο Εσωτερικών να λειτουργούσε ως δεύτερη γραμμή άμυνας και ως η τρίτη γραμμή άμυνας, το Υπουργικό Συμβούλιο που είχε την τελική απόφαση επί του θέματος.

«Εν κατακλείδι», αναφέρει, «η προσωπική μου άποψη είναι ότι το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων θα ήταν θεμιτό εάν η πολιτεία δεν είχε τόση μεγάλη εξάρτηση στην αποτελεσματικότητα των παρόχων και θωράκιζε το πρόγραμμα αυτό από την αρχή της εφαρμογής του με κανονισμούς και κυρίως ασφαλιστικές/ εποπτικές δικλείδες».

Θα προηγηθεί αύριο ένα ρεπορτάζ με τον τρόπο που παίρνει σωρηδόν αποφάσεις η Βουλή κατά την τελευταία συνεδρία πριν από διακοπές ή πριν κλείσει, όπως σήμερα.

Τη Δευτέρα διαβάστε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Δρ Κώστα Γουλιάμο.

Ο πρύτανης σε σχέση με την πανδημία, εκφράζει φόβο ότι μέσα από την επιστροφή προς την κανονικότητα μπορεί να επιβεβαιωθεί η σκέψη του Shakespeare ότι, «ξεχαρβαλώθηκε η ζωή».