You are here

Χρ. Κοιτάζος: Σε κίνδυνο και το 2022 ο τουρισμός

02/05/2021 06:30

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τη νέα τουριστική σεζόν οι ξενοδόχοι οι οποίοι αναμένουν από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι μέλλει γενέσθαι με τις τουριστικές πτήσεις προς την Κύπρο και την έναρξη των charter flights από τη Ρωσία, οι οποίες θα δώσουν το έναυσμα για ουσιαστική έλευση τουριστών στο νησί.

Την ίδια στιγμή, ο επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος δύο ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων στην Αγία Νάπα Χρίστος Κοιτάζος, προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χαθεί όχι μόνο η φετινή τουριστική σεζόν, αλλά και το 2022, αναλόγως των εξελίξεων στο επιδημιολογικό μέτωπο.

Σε συνέντευξή του  στη StockWatch, υποδεικνύει ότι εάν δεν σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και δεν προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, τότε οι διάφορες χώρες δεν θα αναβαθμίσουν την Κύπρο στην πράσινη κατηγορία ,με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί όχι μόνο και η φετινή σεζόν αλλά και η χρονιά του 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Κοιτάζο, αυτό είναι το δίδαγμα της πανδημικής κρίσης το οποίο θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς τους κυβερνώντες, τα κόμματα και προς τον ίδιο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία εξαρχής τάχθηκε κατά των χαλαρώσεων και την επανεκκίνηση της λειτουργίας των χώρων εστίασης, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η έναρξη της τουριστικής σεζόν από τον Ιούνιο και μετά.

Ο κ. Κοιτάζος, αναφέρεται επιπρόσθετα στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί κατά καιρούς για να προσελκύσει η Κύπρος μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από την Κεντρική Ευρώπη και ειδικότερα από τη Γερμανία η οποία είναι μια τεράστια αγορά χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως αναφέρει.

Παράλληλα, εξηγεί γιατί τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων έχουν μεγαλύτερη ευελιξία μείωσης του κόστους ενός δωματίου, ώστε να μετριάσουν τη ζημιά από  την πανδημική κρίση σε σχέση με τις μονάδες με λιγότερους αστέρες.

Της Ηρώς Ευθυμίου