You are here

Στις 29 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες του το Metropolis Mall

09/05/2021 06:20

Στα τέλη Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες του, το  MetropolisMall στη Λάρνακα, το πρώτο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, η διεύθυνση του MetropolisMall ενημέρωσε τους συνεργάτες και τους ενοικιαστές των καταστημάτων και χώρων εστίασης, ότι το Mall θα ανοίξει τελικά στις 29 Ιουλίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται κατά διαστήματα και της ρευστής ακόμη κατάστασης που επικρατεί σε σχέση με την πανδημική κρίση.

Τέλος Μαΐου η προθεσμία για έργα εντός

Η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου ενημέρωσε επίσης, τους ενοικιαστές των καταστημάτων ότι το αργότερο μέχρι την 31η Μαΐου θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα κατασκευαστικά έργα και διαμορφώσεις χώρων εντός του εμπορικού κέντρου.

Με βάση την ενημέρωση, τονίζεται ότι μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για οποιαδήποτε έργα εντός του Mall.

Εντούτοις, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα έργα είναι στο τελικό τους στάδιο ενώ, ήδη έγιναν σχεδόν όλα τα οδικά έργα που ανέλαβε η εταιρεία με την κατασκευή νέων δρόμων και 2 νέων κυκλικών κόμβων στις 2 πλευρές του εμπορικού κέντρου.

Τι θα περιλαμβάνει το Mall

Το νέο εμπορικό κέντρο διαθέτει 135 καταστήματα, ένα σινεμά, 6 εστιατόρια, 8 fast food και 3 καφετέριες και εξωτερικούς χώρους, εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά και 1530 χώρους στάθμευσης.

Θα διαθέτει επίσης παιχνιδότοπο, πάρκο για παιδιά και ποδηλατόδρομο.

Τα brands που κλείδωσαν

Μεταξύ των εταιρειών που κλείδωσαν την παρουσία τους στο εμπορικό κέντρο, περιλαμβάνεται ο όμιλος Συμεωνίδη για τα καταστήματα Marks & Spencer και τα Costa Coffee, ο όμιλος Mallouppas & Papacostas, ο οποίος διαθέτει τα καταστήματα Stradivarius, Mango, Intimissimi, Calzedonia και Tezenis.

Έκλεισε επίσης, η συμφωνία με τα καταστήματα Beauty Line, Holland & Barrett, Mac και Inglot της Κώστας Παπαέλληνας.

Εδώ και καιρό κλείδωσε το deal με τις υπεραγορές Άλφα Μέγα που θα αναλάβουν την υπεραγορά του Mall.

Συμφωνία υπάρχει και με τα αρτοποιεία Ζορπά για καφετέρια Coffee Berry, αλλά και με τα Starbucks.

Επιπλέον, αρκετούς χώρους εστίασης θα διαθέτει ο όμιλος PHC, ενώ παρουσία θα έχουν και τα McDonalds.

Στο MetropolisMall θα βρίσκονται επίσης, άλλα γνωστά καταστήματα που υπάρχουν και στα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα της Κύπρου.

Το προφίλ του επενδυτή

Υπενθυμίζεται ότι το εμπορικό κέντρο το οποίο βρίσκεται κοντά στο ΓΣΖ, πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας, ανήκει στο  νοτιοαφρικάνικο Όμιλο Acsion. Ιδρυτής του ομίλου είναι ο ελληνικής καταγωγής Κυριάκος Αναστασιάδης. Ο όμιλος εξειδικεύεται στον τομέα της διαχείρισης εμπορικών κέντρων, αφού στη Νότιο Αφρική διαθέτει άλλα εννέα εμπορικά κέντρα.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του συγκεκριμένου επενδυτή στην Κύπρο. Το κόστος κατασκευής του MetropolisMall θα ανέλθει περίπου στα €80 εκατ.

Η λειτουργία του MetropolisMall, αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία 1.400 μόνιμων θέσεων εργασίας.

Της Ηρώς Ευθυμίου