You are here

Πράσινο σε 18 τουριστικές κατοικίες στην Πέγεια

12/05/2021 15:35

Η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε πράσινο φως στην ανέγερση συγκροτήματος 18 κατοικιών και την κατεδάφιση υφιστάμενης κατασκευής, στο δήμο Πέγειας.

Σύμφωνα με την έκθεση της μελέτης εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ), το έργο αφορά κατεδάφιση 5 υφιστάμενων οικοδομών και ανέγερση συγκροτήματος 18 κατοικιών με ιδιωτική πισίνα, ενώ θα ανεγερθεί και τριτοβάθμιος σταθμός βιολογικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται γύρω στα €3 εκατ.

Τα υφιστάμενα ακατοίκητα κτίρια καταλαμβάνουν έκταση 1260 m2 περίπου.

Οι προτεινόμενες κατοικίες θα αποτελούνται από δύο επίπεδα (ισόγειο και όροφο). Η κάθε κατοικία του συγκροτήματος θα καταλαμβάνει έκταση 171 m2 και θα διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και πισίνα. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του συγκροτήματος με χώρους πρασίνου συνολικής έκτασης 1488 τ.μ. καθώς επίσης και ασφαλτοστρωμένο ιδιωτικό οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, και χώρους στάθμευσης για επισκέπτες, συνολικής έκτασης 1282 τ.μ.

Οι εργασίες κατασκευής του προτεινόμενου έργου περιλαμβάνουν συνοπτικά, τα πιο κάτω σταδία: 

-Την κατεδάφιση πέντε (5) υφιστάμενων κτιρίων.

-Την κατασκευή δεκαοχτώ (18) κατοικιών τριών υπνοδωματίων, οι οποίες θα διαθέτουν τη δική τους κολυμβητική δεξαμενή. 

-Την κατασκευή υπόγειας μονάδας τριτοβάθμιας βιολογικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων  και του υπόγειου δικτύου αγωγών συλλογής υγρών αποβλήτων.

Το προτεινόμενο τεμάχιο βρίσκεται σε υψόμετρο 12 m περίπου από το επίπεδο της θάλασσας και σε απόσταση 180 m, νοτιοανατολικά από την ακτή.

Το προτεινόμενο τεμάχιο συνορεύει με άλλες τουριστικές μονάδες, υπηρεσίες και συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών.

Η ζώνη προστασίας της παραλίας βρίσκεται σε απόσταση 110 m, περίπου, από το προτεινόμενο έργο.

Η πρόσβαση στο προτεινόμενο έργο θα γίνεται από την οδό Θαλασσινών Σπηλιών (επέκταση της λεωφόρου Κόλπου των Κοραλιών) προς την οδό Κερατιδίου.

Το προτεινόμενο τεμάχιο απέχει απόσταση 540 m, περίπου, από περιοχές του Δικτύου Natura 2000 Τόπος Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ) «Χερσόνησος Ακάμα» και Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

Σε απόσταση 360 m, περίπου, από το προτεινόμενο έργο υπάρχει η περιοχή νερών κολύμβησης με την ονομασία Λαουρού.

Της Ηρώς Ευθυμίου