You are here

EMA: Αξιολόγηση εμβολίου Moderna για ηλικίες 12-17 ετών

08/06/2021 19:04

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, EMA, ανακοίνωσε απόψε ότι άρχισε να αξιολογεί τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna σε νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Ο EMA θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής μέσα στον Ιούλιο, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες.

Ο ΕΜΑ υπενθυμίζει ότι προς το παρόν το εμβόλιο είναι εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Σημειώνει ότι το εμβόλιο περιέχει αγγελιοφόρο RNA (mRNA) με οδηγίες για την παραγωγή ακίδας πρωτεΐνης και προετοιμάζει το σώμα για να αμυνθεί έναντι του SARS-CoV-2.

Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) θα πραγματοποιήσει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υποβάλλονται στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας μεγάλης εν εξελίξει κλινικής μελέτης στην οποία συμμετέχουν έφηβοι ηλικίας 12 έως 17 ετών. Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το σχέδιο παιδιατρικής έρευνας (PIP) για το COVID-19 Vaccine Moderna, το οποίο συμφωνήθηκε από την Παιδιατρική Επιτροπή του EMA (PDCO).

Η γνώμη της CHMP σχετικά με την επέκταση της χρήσης του εμβολίου, μαζί με τυχόν απαιτήσεις για περαιτέρω μελέτες και πρόσθετη παρακολούθηση της ασφάλειας, θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Κομισιόν, η οποία θα εκδώσει τελική νομικά δεσμευτική απόφαση που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.