You are here

Αρχίζει πτήσεις στα ελληνικά νησιά η TUS

09/06/2021 09:00

Από τις 12 Ιουλίου, αρχίζει τα καλοκαιρινά της δρομολόγια προς ελληνικά νησιά η TUS Airways, αυξάνοντας τις επιλογές των κυπρίων ταξιδιωτών που θα επιλέξουν τα ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι.

Η εταιρεία που επανάκτησε την άδεια λειτουργία της πρόσφατα, μετά από αναστολή λειτουργίας που διήρκησε επτά μήνες, κάνει αρχή με τρεις ελληνικούς προορισμούς, την Πρέβεζα, τη Σκιάθο και τη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, ο προγραμματισμός των εν λόγω πτήσεων αφορά στην περίοδο 12 Ιουλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 12 χιλ. επιβατών με σύνολο 36 πτήσεων, 12 πτήσεων για κάθε προορισμό.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις προς την Πρέβεζα θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα. Οι πτήσεις προς Σκιάθο και Μύκονο θα διενεργούνται αρχικά σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο η προσπάθεια της εταιρείας είναι να αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεων προς τους εν λόγω προορισμούς, στις 2 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Οι πτήσεις αναμένεται να διατεθούν από σήμερα για κρατήσεις, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον και από πλευράς ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Οι τιμές για τους συγκεκριμένους προορισμούς, θα αρχίζουν από τα €40 για ταξίδι μονού προορισμού, συν τους φόρους. Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι οι πτήσεις μονού προορισμού προς τη Σκιάθο θα ξεκινούν από τα €64.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η StockWatch, η TUS Airways έχει υπογράψει προκαταρκτική συμφωνία με την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Global Knafaim Leasing Ltd, για τη συμμετοχή της εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της TUS, με ποσοστό 49,9%.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επένδυση $5 εκατ. από την Knafaim στην TUS και επένδυση $4 εκατ. από τον μεγαλομέτοχο της TUS Kenneth M. Woolley.

Της Μαρίας Χαμπή