You are here

Η Ελληνική Τράπεζα συμμετέχει στο Priceless Planet Coalition της Mastercard για την αποκατάσταση 100 εκατ. δασών μέχρι το 2025

10/06/2021 16:52

Η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που εκδίδει οικολογικές κάρτες, ενώ θα συνεισφέρει στην πρωτοβουλία Priceless Planet Coalition

Η Ελληνική Τράπεζα, η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που θα εκδώσει οικολογικές κάρτες συνεισφέρει έμπρακτα στην προσπάθεια για αποκατάσταση των δασών και ξεκινάει νέα εκστρατεία στο πλαίσιο και πάλι της συνεργασίας της με το Priceless Planet Coalition. Συγκεκριμένα, από 1η μέχρι 20 Ιουνίου, με κάθε αγορά που θα πραγματοποιούν οι πελάτες της, χρησιμοποιώντας κάρτες Mastercard, η Ελληνική Τράπεζα θα συνεισφέρει μέρος των χρημάτων των αγορών τους στην παγκόσμια προσπάθεια για αποκατάσταση των δασών.

Συγκεκριμένα, για κάθε συναλλαγή με κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η Ελληνική Τράπεζα θα συγκεντρώσει ένα ποσό, το οποίο θα προσφερθεί στην πρωτοβουλία Priceless Planet Coalition.

Η Ελληνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης και εφαρμογής βιώσιμων πρακτικών σε ολόκληρο το φάσμα των λειτουργιών της, είναι η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που εντάχθηκε, εδώ και μερικούς μήνες, στο Priceless Planet Coalition, μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Mastercard, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Ελληνική Τράπεζα θα εκδώσει πρώτη στην Κύπρο οικολογικές κάρτες, χρησιμοποιώντας υλικά από τον Κατάλογο Βιώσιμων Υλικών της Mastercard (Mastercard Sustainable Materials Directory). Για την κατασκευή των νέων καρτών της Τράπεζας θα χρειαστεί 82% λιγότερο PVC.

Το Priceless Planet Coalition είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε με στόχο να συντονίσει τις περιβαλλοντικές δράσεις καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, προκειμένου να ενισχύσει τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεων τους, ειδικότερα ως προς την αποκατάσταση των δασών. Ως πρώτο βήμα, η πρωτοβουλία έχει δεσμευτεί να φυτέψει 100 εκατομμύρια δέντρα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το δίκτυο θα ενθαρρύνει, επίσης, τους καταναλωτές να υιοθετήσουν οικολογικά βιώσιμες συνήθειες, καταγράφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αγορών που πραγματοποιούν μέσω των πιστωτικών τους καρτών.

«Ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις αλλά και ιδιωτικοί οργανισμοί αντιλαμβάνονται ότι ο επανασχεδιασμός των λειτουργιών τους, με στόχο τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί, πλέον, επιτακτική ανάγκη. Στην Ελληνική Τράπεζα κατανοούμε ότι οι επιχειρήσεις έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν για την ευημερία του πλανήτη. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμμετέχουμε ενεργά σε παγκόσμιες και τοπικές δράσεις που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα εξετάζουμε συνεχώς και εφαρμόζουμε τρόπους ώστε να κάνουμε τις λειτουργίες μας φιλικότερες προς το περιβάλλον», δήλωσε ο Γιώργος Σκλάβος, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εταιρικής Επικοινωνίας και Ταυτότητας της Ελληνικής Τράπεζας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Priceless Planet Coalition μπορείτε να βρείτε στο www.hellenicbank.com/PPC