You are here

Βροχή τα συγχαρητήρια για την νέα πρόεδρο της Βουλής

10/06/2021 21:11

Συγχαρητήριες ευχές για την νέα πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεχωριστά μηνύματα απέστειλαν, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Ευρωβουλευτές και απλοί πολίτες. Οι πλείστοι πολιτικοί μετέφεραν τις ευχές τους μέσω του Twitter, ενώ οι πολίτες ευχήθηκαν στην νέα πρόεδρο της Βουλής κυρίως στο Facebook.

Καλή και δημιουργική θητεία ευχήθηκε στην πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o κ. Αναστασιάδης αναφέρει: «Αγαπητή @AnnitaDemetriou καλή και δημιουργική θητεία. Ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και με οδηγό την αγάπη σου για την Κύπρο, έχω τη βεβαιότητα ότι θα συντελέσεις καθοριστικά στον παραγωγικό κοινοβουλευτικό διάλογο».

Αβέρωφ Νεοφύτου: Ιστορική η σημερινή μέρα

Για ιστορική μέρα κάνει λόγο από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Νεοφύτου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην κ. Δημητρίου αλλά και τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συμβολίσει τη νέα εποχή στη Βουλή.

«Ιστορική η σημερινή μέρα. Και για την Κύπρο μας, αλλά και για την παράταξή μας. Μια νέα γυναίκα, ικανή κοινοβουλευτικός, εργατική, με συγκρότηση και ήθος, στην Προεδρία της Βουλής. Είμαστε βέβαιοι ότι η @AnnitaDemetriou θα συμβολίσει τη νέα εποχή στη Βουλή. Συγχαρητήρια Αννίτα μας», γράφει.

Γενικός Εισαγγελέας: Προσβλέπουμε σε μια αγαστή συνεργασία

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας Γεώργιος Σαββίδης είπε ότι η Αννίτα Δημητρίου ανέλαβε ένα ύψιστο αξίωμα το οποίο θα τιμήσει και θα υπηρετήσει στο ακέραιο.

Συγκεκριμένα έγραψε ότι «συγχαίρουμε θερμά τη νέα ΠτΒ  @AnnitaDemetriou. Αναλάβατε ένα ύψιστο αξίωμα, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα τιμήσετε κ θα υπηρετήσετε στο ακέραιο. Προσβλέπουμε στην αγαστή εξέλιξη της συνεργασίας».

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Πανάξια στην προεδρία της Βουλής

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ζέτα Αιμιλιανίδου σε δική της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγχάρηκε την κ. Δημητρίου τονίζοντας ότι πανάξια έχει εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής. Συγκεκριμένα έγραψε «θερμά συγχαρητήρια στην κα @AnnitaDemetriou,  η οποία έχει πανάξια εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και είναι η πρώτη γυναίκα που έχει διεκδικήσει το δεύτερο τη τάξει αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Νατάσα Πηλείδου: Ήθος, μεθοδικότητα και  σύνεση

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου σε δικό της tweet ευχήθηκε καλή επιτυχία στην νέα πρόεδρο της Βουλής σημειώνοντας ότι είναι σίγουρη ότι θα επιτελέσει το έργο της με το ήθος, τη μεθοδικότητα και τη σύνεση που πάντοτε την διακρίνει. «Ιστορική η σημερινή μέρα για την ισότητα στην #Κύπρο. Θερμά συγχαρητήρια στην @AnnitaDemetriou και κάθε επιτυχία στο έργο της, που είμαι σίγουρη ότι θα επιτελέσει με το ήθος, τη μεθοδικότητα και τη σύνεση που πάντοτε την διακρίνει», έγραψε.

Έμιλυ Γιολίτη: Προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία

«Συγχαίρω την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Βουλής @AnnitaDemetriou. Προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τη Βουλή και όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες για τα σημαντικά νομοσχέδια που εκκρεμούν» έγραψε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου.

Καδής - Ιωάννου: Ιστορική και άξια εκλογή

«Θερμά συγχαρητήρια @AnnitaDemetriou. Είμαι βέβαιος ότι θα καταβάλεις κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες των πολιτών. Καλή επιτυχία», τουίταρε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καδής, ο οποίος έγραψε «Θερμά συγχαρητήρια στην @AnnitaDemetriou για την ιστορική και άξια εκλογή της στην Προεδρία της Βουλής! Οι ικανότητες, το ήθος και η ακεραιότητά της προδιαγράφουν μια επιτυχημένη πορεία και από αυτή τη θέση».

Λουκάς Φουρλάς; Δύναμη και επιτυχία στη καλή μου φίλη

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς ευχήθηκε στην νέα πρόεδρο της Βουλής δύναμη και επιτυχία. Έγραψε συγκεκριμένα «Δύναμη και κάθε επιτυχία στη νέα πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων τη καλή μου φίλη @AnnitaDemetriou. Την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής. Συγχαρητήρια αγαπημένη μου. Είμαστε περήφανοι και όλοι δίπλα σου».

Ε.Χ.