You are here

«Ενθαρρυντικά» τα νεότερα στοιχεία για Covid στο ΗΒ

22/06/2021 17:03

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού μειώνεται, εκτιμώντας ότι η πλήρης άρση των περιοριστικών μέτρων θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τον αναθεωρημένο στόχο στις 19 Ιουλίου.

Η χώρα καταγράφει πάνω από 10.000 κρούσματα ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, σε σύγκριση με τα 2.000 του Απριλίου, πριν αρχίσει να διασπείρεται ταχύτατα η ινδική μετάλλαξη Δέλτα.

Ωστόσο, υπολογίζεται πως η αύξηση κάθε εβδομάδα πλέον έχει μειωθεί στο 30% από 65% νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο.

«Βλέπουμε ότι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων επιβραδύνεται. Ευτυχώς ο αριθμός των νοσηλειών, αν και αυξάνεται, δεν αυξάνεται πολύ γρήγορα και ακόμα πιο ευτυχές είναι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από Covid παραμένει πολύ, πολύ χαμηλός», είπε στο ραδιόφωνο του BBC ο κ. Χάνκοκ.

Συμπλήρωσε ότι η χώρα παραμένει «εντός τροχιάς» για την άρση των περιορισμών στις 19 Ιουλίου, με βάση αυτά τα «ενθαρρυντικά» στοιχεία.

Την ίδια ώρα, στοιχεία από δειγματοληπτικούς ελέγχους για λογαριασμό του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής δείχνουν ότι το 87% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αντισώματα κατά του κορωνοϊού, είτε λόγω εμβολιασμού είτε λόγω λοίμωξης.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο ως τις 10 Ιουνίου από τα τέλη Μαΐου, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 80%.