You are here

Λάιεν: «Αυτό το ουγγρικό νομοσχέδιο είναι ντροπή»

23/06/2021 14:03

«Αυτό το ουγγρικό νομοσχέδιο είναι ντροπή. Έχω δώσει εντολή στους αρμόδιους επιτρόπους να στείλουν επιστολή για να εκφράσουμε τις νομικές μας ανησυχίες πριν τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το νομοσχέδιο που λογοκρίνει την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Στο μεταξύ, η Ελλάδα ήταν τελικά μεταξύ των 15 κρατών μελών της ΕΕ που υπέγραψαν επιστολή κατά του νέου ουγγρικού νόμου.

«Το νομοσχέδιο αυτό εισάγει σαφώς διακρίσεις εις βάρος των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Σημείωσε ότι «δεν θα συμβιβαστούμε με αυτές τις αρχές. Το έχω ξαναπεί: Πιστεύω σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου είστε ελεύθεροι να είστε αυτό που είστε και να αγαπάτε όποιον θέλετε. Πιστεύω σε μια Ευρώπη που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα».

«Θα χρησιμοποιήσω όλες τις εξουσίες της Κομισιόν για να διασφαλίσω ότι τα δικαιώματα όλων των πολιτών της ΕΕ είναι εγγυημένα. Όποιοι κι αν είναι και όπου κι αν ζουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». προειδοποίησε.

ΚΥΠΕ