You are here

Αβέρωφ: Δεν θα περάσω από την πασαρέλα

28/09/2017 13:19
«Εγώ δεν θα ανέβω στην πασαρέλα και να δηλώνω τα αυτονόητα», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ότι ένας αρχηγός μεγάλου πολιτικού κόμματος και ένας μικρότερου εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

«Εγώ δεν θα ακολουθήσω τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλο δηλώνουν ότι δεν τους αφορούν οι καταγγελίες», υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φαίδωνος κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι ένας πολιτικός αρχηγός, αποδέχθηκε δωρεάν ανακαίνιση της εξοχικής του κατοικίας από επιχειρηματία, στον οποίο παρείχε επαγγελματικές διευκολύνσεις, και ότι ένας δεύτερος πολιτικός αρχηγός, μικρότερου κόμματος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής.

Συνεχίζοντας είπε ότι «ο δήμαρχος Πάφου μίλησε και για αρχηγούς μεγάλων κομμάτων που ενδεχομένως να εμπλέκονται και αίφνης όλοι έσπευσαν να δηλώσουν αρχηγοί μικρών κομμάτων».
«Εγώ δηλώνω ότι παραμένω αρχηγός μεγάλου κόμματος και αναμένω τον δήμαρχο να δώσει στοιχεία στις αρμόδιες αρχές», παρατήρησε.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε επίσης ότι οποιαδήποτε καταγγελία από όπου και αν προέρχεται πρέπει να εξετάζεται με αυστηρότητα και αντικειμενικότητα από τις αρμόδιες αρχές, ειδικότερα όταν οι καταγγελίες προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους και αφορούν άλλα πολιτικά πρόσωπα.

«Πολύ περισσότερο όταν ο καταγγέλλων είναι ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος του οποίου προηγούμενες καταγγελίες για άλλες υποθέσεις οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και επιβλήθηκαν «στους κατηγορούμενους» ποινές φυλάκισης».

Σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία θα πρέπει να δοθούν στις αρμόδιες αρχές όπως έγινε και με την πρώτη κατάθεση από το δήμαρχο Πάφου, ώστε να αποφεύγονται όπως τόνισε χθες και ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, δημόσιες τοποθετήσεις που δυσκολεύουν το έργο της δικαιοσύνης.

Της Ηρώς Ευθυμίου