You are here

Ψάχνει επενδυτές για Limni ο Σιακόλας

12/09/2017 10:20
Επενδυτές για χρηματοδότηση του Limni Bay Resort στην Πόλη Χρυσοχούς, ψάχνει η εταιρεία Woolworth του ομίλου Σιακόλα.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των εξαμηνιαίων οικονομικών της αποτελεσμάτων, η εταιρεία σημειώνει ότι προβαίνει σε ενέργειες για την προσέλκυση επενδυτών αναφορικά με τη χρηματοδότηση του Limni Bay Resort στην Πόλη Χρυσοχούς.

Αναφέρεται ότι η Cyprus Limni Resorts & Golf courses τον Δεκέμβριο του 2013 έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες για δύο γήπεδα γκολφ που επιτρέπουν την ανάπτυξη του Limni Bay Resort. Επιπλέον προχώρησε εντός του 2015 στην κατάθεση τροποποιητικών πολεοδομικών αιτήσεων για εξασφάλιση άδειας για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων δυναμικότητας μέχρι 160 δωματίων.

Ήδη τον Αύγουστο του 2016, η περιβαλλοντική αρχή έχει εκδώσει νέα γνωμάτευση για το έργο και αναμένεται η έκδοση των τροποποιημένων πολεοδομικών αδειών. Παράλληλα η εταιρεία έχει προχωρήσει στην κατάθεση των αιτήσεων και σχεδίων για τις άδειες διαχωρισμού και διαίρεσης του Master Plan καθώς και για τις άδειες, πολεοδομικές και οικοδομικές που χρειάζονται για τα επιμέρους στοιχεία του έργου σύμφωνα με την πολιτική για τα γήπεδα γκολφ ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει με τα κατασκευαστικά έργα.

Η συνολική έκταση της Cyprus Limni Resorts & Golf Courses ανέρχεται σε 3.300 δεκάρια ενιαίας γης με παραλιακό μέτωπο 750 μέτρα για την ανάπτυξη του resort πλέον 280 δεκάρια στο χωριό Κινούσα και Λυσός.

Η FWW ανακοίνωσε κέρδη για το εξάμηνο του 2017 έναντι ζημιών πέρσι λόγω της αύξησης των δικαιωμάτων χρήσης χώρων και άλλων εισοδημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στις €739 χιλ. έναντι ζημιών €469 χιλ. το εξάμηνο του 2016.

Τα δικαιώματα χρήσης χώρων και άλλα εισοδήματα ανήλθαν στα €3,9 εκ. από €3 εκ. σημειώνοντας αύξηση 27%. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην επαναφορά των ενοικίων και δικαιωμάτων χρήσης χώρων στα επίπεδα που ήταν πριν τις προσωρινές μειώσεις και σε μερικές περιπτώσεις αυξήσεις, όπως προνοούν οι συμβάσεις.

Τα γενικά έξοδα και έξοδα διοικητικής λειτουργίας ανήλθαν στα €1,4 εκ. από €1,3 εκ.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα μειώθηκαν στο €1,5 εκ. από €2 εκ. Αυτό οφείλεται στη μείωση του δανεισμού και των επιτοκίων.

Το κέρδος από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους €101 χιλ. (30 Ιουνίου 2016: €24 χιλ.) προκύπτει από την ενοικίαση του νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Λήδρας, το οποίο πωλήθηκε τον Απρίλιο του 2017.

Αναφορικά με τις προοπτικές, σημειώνεται ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας καθώς και η ανάκαμψη του τομέα των ακινήτων, ειδικά στις περιοχές που υπάρχει ζήτηση από ξένους επενδυτές.

Αναμένεται ότι τα συνολικά εισοδήματα του συγκροτήματος για το 2017 θα είναι βελτιωμένα λόγω αύξησης των δικαιωμάτων χρήσης και ενοικίων των ακινήτων του συγκροτήματος.

Τονίζεται ότι στόχοι του συγκροτήματος παραμένουν η αξιοποίηση των ακινήτων και η μεγιστοποίηση της αξίας τους. Παράλληλα επιδιώκεται η περαιτέρω ενδυνάμωση της κεφαλαιουχικής δομής του συγκροτήματος ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ουσιαστικά οποιεσδήποτε προκλήσεις ή και ευκαιρίες προκύψουν. Προς τούτο, γίνονται επιπρόσθετες ενέργειες για διάθεση ορισμένων από τα επενδυτικά ακίνητα.

Γ.Χ.