You are here

Α. Πεκρής: Στο μικροσκόπιο τα συνταξιοδοτικά συστήματα

10/07/2021 06:01

Οι δημογραφικές αλλαγές, με τον τρόπο που επηρεάζουν τις οικονομίες και ειδικά τα συνταξιοδοτικά συστήματα των χωρών θα απασχολήσουν για τα επόμενα χρόνια τις ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Eurolife Αβραάμ Πεκρή.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Πεκρής αναφέρεται στις προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου, σημειώνοντας ότι «είτε εξωγενείς είτε ενδογενείς, οι προκλήσεις βρίσκονται πάντα μπροστά μας».

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προσαρμόζουμε διαρκώς τα προϊόντα μας στις σύγχρονες ανάγκες που αλλάζουν πολύ γρήγορα. Παράλληλα, συνεχίζουμε να εντάσσουμε την τεχνολογία στην καθημερινότητα του πελάτη, ώστε να παίρνει πιο γρήγορες, πιο ευέλικτες και πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες που ταιριάζουν στη δική του πραγματικότητα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μόνο πελατειακό θέμα, καθώς φέρνει σαρωτικές αλλαγές στην οικονομία, στην κοινωνία, την ίδια την έννοια της ασφάλειας. Οι ψηφιακές τεχνολογίες βοηθούν τις ασφαλιστικές εταιρείες να αναβαθμίσουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους πελάτες τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικές», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Πεκρή, η ασφαλιστική βιομηχανία επηρεάζεται σημαντικά και από τους διαρκώς αυστηρότερους κανόνες εποπτείας σε θέματα επάρκειας κεφαλαίων και ρευστότητας, σε μια εποχή χαμηλών επιτοκίων.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει, οι δημογραφικές αλλαγές, με τον τρόπο που επηρεάζουν τις οικονομίες και ειδικά τα συνταξιοδοτικά συστήματα των χωρών θα μας απασχολήσουν για τα επόμενα χρόνια.

Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η υγειονομική κρίση είναι ένα από τα γεγονότα που υπενθύμισαν την αξία της υγείας.

Σχολιάζοντας την επίδραση  της λειτουργίας του Γενικού Σχεδίου Υγείας στις δραστηριότητες των ασφαλιστικών εταιρειών, ο κ. Πεκρής αναφέρει ότι είναι λογικό ο κλάδος της ασφάλειας Υγείας να έχει επαναδιαμορφωθεί, δίνοντας προτεραιότητα σε ευέλικτα προϊόντα και υπηρεσίες που συμπληρώνουν το σύστημα με επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών και τις οικονομικές τους δυνατότητες

Η ιδιωτική ασφάλιση, όπως επισημαίνει, μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα ή και συμπληρωματικά με το ΓεΣΥ, δίνοντας διέξοδο σε περιορισμούς στις καλύψεις του και εμπλουτίζοντας τις επιλογές των πελατών.

«Εξάλλου», όπως αναφέρει, «οι πράξεις που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τα ασφαλιστικά συμβόλαια».

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Γεωργίας Χαννή