You are here

Lordos: Μόνιμες αλλαγές στις προτιμήσεις πελατών

15/07/2021 11:43

Όπως κάθε μεγάλη κρίση έτσι και αυτή, που έχει προκύψει από την πανδημία COVID-19, θα φέρει μόνιμες αλλαγές στις προτιμήσεις των πελατών και δημιουργικότητα στην ικανοποίηση τους, τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Lordos Hotels Τάκης Κυριακίδης.

Μιλώντας ενώπιον της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο κ. Κυριακίδης, ανέφερε ότι οι τρόποι λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων έχουν ήδη διαφοροποιηθεί ουσιαστικά, με στόχο την προστασία της υγείας των πελατών και του προσωπικού, με την ορθολογιστική εφαρμογή του σχετικού πρωτοκόλλου υγείας COVID-19 και όχι μόνο.

«Όμως, για ικανοποίηση των αυριανών μας πελατών, για τους οποίους η ασφάλεια μάλλον θα είναι η νέα ζητούμενη πολυτέλεια, οι αλλαγές θα είναι μεγάλες, ανατρεπτικές και ιδιαίτερα δημιουργικές», τόνισε.

Επεσήμανε ότι θα επιταχυνθούν οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων, για εφαρμογή ανέπαφης τεχνολογίας και προσφοράς προς τους πελάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους μεγάλωσαν σε ένα ψηφιακό περιβάλλον (millennials), εφαρμογών που θα τους επιτρέπουν, μέσω των smartphones τους, πέραν της αναζήτησης και της σύγκρισης τιμών, να κάνουν την κράτηση τους, να ανοίγουν τις πόρτες του δωματίου και του mini bar τους και να ελέγχουν τη λειτουργία της τηλεόρασης, του κλιματισμού και του φωτισμού του δωματίου τους.

«Γενικά, για αντιμετώπιση των διαφοροποιημένων και δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναθεώρηση της στρατηγικής μας και της εταιρικής μας ταυτότητας, η ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς, η μετεκπαίδευση του προσωπικού και η ανάπτυξη νέων αγορών», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και προσπάθεια για να επανέλθουμε στη κανονικότητα και σε αποτελέσματα ανάλογα εκείνων του 2019.  Στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος το 2020, ενσωματώνονται πλήρως τα αποτελέσματα και της θυγατρικής εταιρείας United Hotels (Lordos), ενώ το 2019 είχαν συμπεριληφθεί μόνο τα αποτελέσματα δύο μηνών.

Το εισόδημα του Συγκροτήματος από €14 εκατ. το 2019, μειώθηκε σε €5,8 εκατ.

Το τελικό καθαρό κέρδος €2.7 εκατ. του 2019 μετατράπηκε σε ζημιά €2.9 εκατ. το 2020.

Ανέφερε ότι ασφαλείς προβλέψεις για το 2021 δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους πέντε μήνες, κυρίως από τη Ρωσία, ήταν μόλις 157 χιλιάδες, μειωμένες κατά 86% σε σύγκριση με το 2019.

Η εταιρεία εκφράζει αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα του 2021 θα είναι ουσιαστικά καλύτερα από εκείνα του 2020.

Στη συνεδρία του στις 14/07/2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, έπειτα από την αποχώρηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Τάκη Κυριακίδη, εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό, ανεξάρτητο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον Χριστοφή Κουφάρη.

Γ.Χ.