You are here

Σαν σε ολυμπιάδα το αεροδρόμιο Λάρνακας!

16/07/2021 15:02
  • Στις αποσκευές των αθλητών οι ευχές μας και η ιστορία!

Άρχισε και συνεχίζεται η τμηματική αναχώρηση των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου. Οι αθλητές μας αναχωρούν με τις αισιόδοξες εικόνες που η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΟΠΑΠ Κύπρου φρόντισαν να δημιουργήσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, σε συνεργασία με την εταιρία Cyprus Airports Duty Free Shops.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο των Αφορολόγητων ειδών στο αεροδρόμιο, το οποίο θυμίζει Ολυμπιάδα, προβάλλονται μέσα από οπτικό και άλλο υλικό οι 15 αθλητές της Ολυμπιακής μας ομάδας, αλλά και η ιστορία της ευρύτερης συμμετοχής της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει δημιουργηθεί στην ουσία ένα μικρό ιστορικό μουσείο μέσα από το οποίο οι ταξιδιώτες, κύπριοι και ξένοι, μπορούν να ταξιδεύσουν και σε μεγάλες αθλητικές στιγμές της χώρας μας με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρα από τους σύγχρονους αθλητές που αποτελούν την Ολυμπιακή μας ομάδα προβάλλονται και ιστορικές μορφές όπως ο Στέλιος Κυριακίδης, η Δομνίτσα Λανίτου Καβουνίδου, Ηρώ Μιτσίδου Τσαγγαρίδου ενώ παρατίθενται και ιστορικά αντικείμενα από τις συλλογές του Ολυμπιακού Μουσείου της ΚΟΕ. Τα διαφορά αντικείμενα είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες και έχουν επιλεγεί και σχεδιαστεί από την Κοσμήτορα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου Κλέα Παπαέλληνα και τον Γιώργο Τερεζόπουλο, Διοικητικό Λειτουργό της ΚΟΕ με βάση τον διαθέσιμο χώρο, ο οποίος παραχωρήθηκε ευγενώς από την διοίκηση του τμήματος των Αφορολόγητων Ειδών του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου είπε πως ο εκθεσιακός αυτός χώρος προβάλλει την Κύπρο και δίνει την αρμόζουσα διάσταση της συμμετοχής των αθλητών μας στην κορυφαία διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη δημιουργική στήριξη της καθώς και τον Διευθυντή της εταιρίας Cyprus Airports Duty Free Shops, Άντριου Μπέικερ και τον Διευθυντή Επιχειρήσεων και Αλυσίδας των Αδασμολόγητων καταστημάτων, Κωστάκη Κουκκουλή για την άψογη συνεργασία.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου Ισίδωρος Μακρίδης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αθλητές της Ολυμπιακής μας ομάδας και τόνισε ότι η διαχρονική στήριξη στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αποτελεί εκτίμηση  του πολυσήμαντου ρόλου της στον αθλητισμό του τόπου και τη διάδοση των αρχών του Ολυμπισμού.

Με τις ευχές όλων μας λοιπόν και με μεγάλες ιστορικές στιγμές να τους συνοδεύουν αναχωρούν για το Τόκιο οι αθλητές μας. Την Παρασκευή το μεσημέρι αναχώρησαν, η σκοπεύτρια και σημαιοφόρος της Κύπρου, Άντρη Ελευθερίου, ο σκοπευτής Δημήτρης Κωνσταντίνου και ο αθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής Μάριος Γεωργίου. Στις αποσκευές τους, η πίστη και η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και πως η σημαία της Κύπρου θα κυματίσει με αξιοπρέπεια στο Τόκιο.