You are here

Γ. Καρούσος: Ταυτόχρονη εκτέλεση μεγάλων έργων €400 εκατ.

18/07/2021 06:01

Δέκα μεγάλα έργα που άπτονται του υπουργείου Μεταφορών Συγκοινωνιών και Έργων βρίσκονται υπό κατασκευή ή σε ώριμο στάδιο προκήρυξης των προσφορών εντός του τρέχοντος έτους, δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Καρούσος.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, σημειώνει πως μέχρι το 2022 θα βρίσκονται υπό ταυτόχρονη εκτέλεση μεγάλα έργα €400 εκατ., τονίζοντας πως στόχος του Υπουργείου είναι το 2021 και 2022 να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή  απορρόφηση κονδυλίων του αναπτυξιακού προϋπολογισμού.

Σχολιάζοντας την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει από αύριο τα ταξίδια των πλήρως εμβολιασμένων βρετανών, προς τις χώρες της πορτοκαλί κατηγορίας, χωρίς την υποχρέωση καραντίνας κατά την επιστροφή τους, αναφέρει ότι από αύριο διπλασιάζονται οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Κύπρο και επισημαίνει ότι μέρα με την ημέρα πυκνώνουν και οι πτήσεις από τη Ρωσία.

Σημειώνει  ότι μέχρι τα μέσα Αυγούστου οι πτήσεις θα αυξηθούν στις 820 εβδομαδιαίως , από τις 650 πτήσεις εβδομαδιαίως που είναι σήμερα.

Ο Υπουργός αναγνωρίζει ότι τα αεροδρόμια είναι χώροι συνωστισμού και εξηγεί τι πρέπει να πράξει ο κάθε ένας ξεχωριστά για να εξυπηρετηθεί σύντομα και με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Στη συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Καρούσος, αναλύει τα τρία στάδια που περιλαμβάνει το μεγάλο project της ψηφιοποίησης των μεταφορών, το οποίο θα είναι εμπλουτισμένο με ευφυή συστήματα, έξυπνα φώτα και ηλεκτρονικές πινακίδες.

Επιπρόσθετα, προειδοποιεί τους εν δυνάμει ταξιδιώτες ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις 13 Αυγούστου θα γίνεται αποδεκτό μόνο στη ψηφιακή του μορφή, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας του.

Ο κ. Καρούσος, αναφέρεται και στο νέο σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να επιστρέψει σχέδιο παρόμοιο με αυτό των προηγούμενων ετών.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει ότι το νέο σχέδιο ύψους €15 εκατ. θα περιλαμβάνει πρόνοια για αντικατάσταση οχήματος που θα καλύπτει εκτός από τα αυτοκίνητα και τις ηλεκτρονικές μοτοσυκλέτες και τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και όλων των ειδών ηλεκτρικά οχήματα ακόμη και επαγγελματικά.

Της Ηρώς Ευθυμίου