You are here

Τύπος: Προς αναπομπή το νέο πάγωμα των εκποιήσεων

20/07/2021 06:20

Το νέο πάγωμα των εκποιήσεων στο οποίο δεν συναινεί η κυβέρνηση, καθώς και η έναρξη του διαλόγου την ερχόμενη Πέμπτη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για σωρεία σοβαρών θεμάτων, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Προς αναπομπή το νέο πάγωμα των εκποιήσεων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το νέο πάγωμα των εκποιήσεων στο οποίο δεν συναινεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δεν αναμένεται να υπογράψει τη σχετική νομοθεσία που ενέκρινε η βουλή πριν έντεκα μέρες, η οποία βρίσκεται ενώπιον του από τις 9 Ιουνίου, καθώς κρίθηκε αρμοδίως ότι αυτή φαίνεται πως παραβιάζει το κοινοτικό κεκτημένο και συγκεκριμένα την υποχρέωση των κρατών μελών της ΕΕ να ζητούν τη γνώμη της ΕΚΤ για νομοθετήματα που επηρεάζουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι όποιος θέλει να διαφημίζει ή να ενοικιάζει το υποστατικό του, όπως επαύλεις, διαμερίσματα και κατοικίες, μέσω των πλατφόρμων τύπου Airbnb, θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση εγγραφής στο μητρώο των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων και να λάβει έγκριση και αριθμό μητρώου εγγραφής από το υφυπουργείο τουρισμού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παρατείνεται το σχέδιο κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες
  • Τα εμφανίζουν ρόδινα τα πράγματα οι τράπεζες, αλλά δεν είναι
  • Αυξήθηκε η ηλικία φορολογικών οφειλών
  • Στα δικαστήρια, για οφειλές, πέραν των 800 φορολογούμενων το 2020

Πολίτης

 «Η καυτή ατζέντα εργοδοτών και εργαζομένων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η έναρξη του διαλόγου την ερχόμενη Πέμπτη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για σωρεία σοβαρών θεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων έχει ήδη δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους από την υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και τα θέματα τα οποία θα τεθούν ενώπιον του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος είναι μεταξύ άλλων ο εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο νόμος περί δημόσιας απασχόλησης και ο εθνικός κατώτατος μισθός.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στα ύψη συνεχίζουν να παραμένουν τα ναύλα, σύμφωνα με αρμόδιους φορείς των θαλάσσιων μεταφορών, ως αποτέλεσμα εξωγενών παραγόντων.

Αλήθεια

 «Αχτίδα φωτός για τουρισμό από Βρετανία»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η αχτίδα φωτός που βλέπουν ξενοδόχοι και επαγγελματικοί φορείς για τουρισμό από τη Βρετανία. Όπως αναφέρεται, η Βρετανία ήρε από χθες την υποχρέωση για δεκαήμερη απομόνωση για τους πλήρως εμβολιασμένους και τους ανήλικους κατοίκους του ΗΒ που επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί κατηγορίας. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ότι θα δώσει το πράσινο φως στους Βρετανούς να προχωρήσουν σε κρατήσεις για διακοπές στην Κύπρο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός οικονομικών της Ιρλανδίας, Paschal Donohoe, θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αισιοδοξία για τα stress tests των τραπεζών
  • Άρχισαν οι εγγραφές καταλυμάτων τύπου Airbnb
  • Οι τομείς στους οποίους κυριαρχούν τα ΜΕΔ
  • Ενέκρινε επέκταση κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ – Πρώτη μέρα: Ούτε λέξη για το Βαρώσι χθες, σήμερα;

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΩΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΕ «ΔΩΡΑ» ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΤΗΡΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Ούτε λέξη για Αμμόχωστο, χωρίς να αποκλείονται εξαγγελίες σήμερα μετά τη στρατιωτική παρέλαση

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΝΕΥΡΩΝ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Έδωσε χθες μια πρώτη δόση με δώρα, δεν μίλησε για Αμμόχωστο και δίνει σήμερα συνέχεια

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ – Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την τουρκική εισβολή, τιμά τους ήρωες πεσόντες και αγωνιστές του 1974